Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/02/07

:-)) Szépjóestét!
Máma mégiscsak bekúsztam dolgozni. Szégyelltem volna a képem, hogy két nap betegeskedés után kiveszek ma egyetlen nap szabadságot. Majd jövő hétfőn.
Amúgy jó is hogy bementem, megint itt a lehetőség, hogy megmentsem a hazát :-(
Szervercsere előtt/alatt/után állunk.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááááááááááááááááááÁÁÁÁÁÁÁááááááááááá!!!!!!!!!!!
(gyengébb idegzetűek lapozzák át a dőlt betűs részt, munkahelyi rinyálás következik)
Az informatikusok írtak egy körlevelet, hogy amelyik department (osztály, na, csak ez így "szakszerűbb") akar egy olyan mappát a Z: szerveren, amit mások nem tudnak olvasni, az írjon egy e-mailt és adja meg a mappája nevét. Mire bementem, el volt döntve, hogy nem, nem akarnak mappát, nem akarják, hogy más osztályokról lássák az anyagainkat. Alig bírtam megmagyarázni, hogy ez egy csere, "csak" a vasat cserélik ki alattunk, máshogy fogják hívni, de egyébként minden marad a régiben.
De egyáltalán, hogy jut eszükbe az informatikusoknak ilyen levelet írni? Ráadásul mindnekinek?
Mindenki lát mindent, mindenki kinyithat mindent, több mint 400 ember kezdett fejvesztetten mappákat kreálni és a már többször megátkozottan jó szinvonalú informatikai képzésnek köszönhetően, azonnal el is tévedni a mapparengetegben és ide-oda lepottyantani azt, amit éppen csinált.
Úgy is néz ki az új szerver: mire kinyitottam, már volt rajta legalább 30 mappa és "csak úgy" odapottyantva 80-90 wördfájl. Cirka két és fél óra alatt!
De most tényleg: én tartsak kiselőadást arról, hogy lehet kiosztani írási-olvasási jogosultságokat, az egyes felhasználóknál be lehet állítani az alapkönyvtárakat, hogy egyből oda ajánlja fel a mentést (alapból a windóz dokumentumkönyvtárát ajánlja fel, de nekünk ugye azért van szerverünk, hogy azon tároljunk, onnan van napi mentés, már ha van, jjjajjjnekem). Sőt, lehet készíteni indítóikonokat, hogy ne kellessen a 400 felhasználó mappái között keresgélni a sajátunkat, hanem az asztalról egyből tudjuk indítani.
Életemben nem cseréltem még szervert, sőt, még látni is csak messziről láttam, a hardverrészét nem is tudnám megcsinálni, na de ha már valaki ért a vashoz, az azért kérdezzen már meg egy olyan embert, aki értően használja a rendszert, hogy ugyan milyen módszerekkel dolgoznak?

Tök komolyan gondolkodom azon, hogy csinálok egy ütős kis demót arról, hogy az adminisztrációs munka milyen támogatást igényel az informatikusoktól és szétküldöm körmélben. Utána vagy áthelyeznek, vagy kirúgnak. Inkább ez utóbbi, ez a fajta szervezet nem nagyon viseli el, ha az orra alá dörgölik a saját hülyeségét.

Más:
Lemondott a budapesti várostervezési bizottsági elnöki és a Fidesz-frakció vezető helyettesi tisztségéről Sasvári Szilárd.
hm. Hmhm.
A fidesz honlapja következetes döntésnek nevezi a lemondatást.
Hát, nem tudom, ilyen a fideszben még nem volt, nem hogy szakmai hibát elkövetőt, de még bíróság által elítéltet sem mondattak le.
Más oka van ennek.
Vagy már megint a fóbiám?

Mégmás:
most indulok a Spinozába, már linkeket csinálni sincs időm (sőt, átöltözni se). Barátnővel pletyizek, Bacher írásokat hallgatok és eszek egy isteni sajtkrémlevest. A sorrend nem biztos :-)))