Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/04/13

:-) Szépjóestét!

Szóval, régen húztak be ennyire a csőbe.
Volt énnekem egy osztálytársam, egy helyes, jóravaló srác, tanultunk is együtt, ki is segítettük egymást párszor. Néha most is e-mailezünk, legutóbb egy CD-t kértem tőle, szóval nem lepődtem meg, amikor felhívott, hogy találkozna velem. Meg is beszéltük, egy nagybevásárlóközpont kávézójában. Ott ült az én cimborám soványan, póklábakkal, pókkarokkal, 28 éves létére tán még nőtt is pár centit az elmúlt hónapokban, az ábrándos kék szemeivel kicsit megszeppenve nézett ki a fejéből. Egy csinos kis nő volt vele. De nem olyan műkörmös - műszempillás - műhajas - műcsöcsös - köldökpírszinges plázacica módra csinos, hanem ápolt bőrű, finoman sminkelt, rafináltan öltözött kis nő, akinek nem csak jó fodrásza van de hallgat is a tanácsaira, kondizni is eljut, ésatöbbi, ésatöbbi. Ilyenkor egyből az eszembe jut, hogy hajat akartam mosni csak nem volt rá időm, a rúzsom megint nincs nálam és különben is, holnaptól tényleg elkezdek fogyókúrázni mert egy ilyen nő mellett látszik, hogy micsoda egy trampli vagyok én.
Mindegy, nem ez a lényeg, ilyesmin már nem szoktam ennyire kiborulni.
Az az igazság, hogy az első öt percben már gyanítottam, hogy miről van szó, de hagytam, hogy végigmondja. Huszonéves nők ugyanis nem szokták arról kérdezni a negyvenes nőket, hogy milyen karrierlehetőségek előtt állnak - csak egy esetben. Illetve kettő, de ez a csaj nem személyzetis volt.
Amikor arra került szó, hogy az ember szeretne egy házat, egy jó autót, utazni, öltözni, hogy ehhez legalább évi ötven millió kell, már biztos voltam benne hogy mit akar. Mondhattam volna, hogy nem akarok évente házat venni, de hagytam, had folytassa.
Folytatta.
A welness a jövő üzlete! A szépség! Az egészség! Az egészséges ivóvíz!
Remek kozmetikai szerek! Olyan vitaminok, aminek egyetlen pasztillájában 4,5 kg zöldség kivonata van benne! Sőt, vett a cég egy DNS-labort, egyetlen csepp véremből meg tudják állapítani, hogy mire van szükségem, azt a vitaminkészítményt attól kezdve Brünnhilde Vitaminja néven forgalmazzák! Az egyetlen víztisztító, ami UV fénnyel, nyomáskülönbséggel és szénbetéttel is tisztít egyszerre, háztartási készülék, ipari kapacitással!
Ha csak magamnak vásárolok, havi 10.000 Ft-ot spórolok!
Ha 10 család vásárol az ismerőseim közül, már keresek!
Ha 100 család, húú, az már sok pénz, ráadásul exponenciálisan növekszik a jutalékom!
Ha meg a 100 családból 10 család beszervez még családonként 10-et, tehát összesen 100-at, hát akkor már meg is van a havi félmillióm, ami ugye éves szinten 6 millió. Ha meg mind a 100 család beszervez még 100-at, hát az már évi 60 millió, 10 millióval még több is, mint amennyire igaziból szükségem van. Csak győzzem számolni. Mármint nem a pénzt, hanem az egymásra épülő százalékok összegét. Ami valahogy nem stimmelt, de ne legyek már ilyen kicsinyes!
Szóval hagytam, hogy mindezt végigmondja, közben rajzolt is, hogy szemléletesebb legyen. Kedves volt, lelkes és meggyőző.
Csak hát én tudom, hogy nem lehet háztartási készülékkel ipari méretben vizet tisztítani. Azt is tudom, hogy az ő vitaminjukban ugyan sok a hatóanyag, viszont nagyon rossz a felszívódása. Azt is tudom, hogy ezt a kozmetikai családot már 15 éve is ilyen módszerekkel árulták, csak akkor még sportcsarnokokban és egyetemi előadókban tartottak összejöveteleket, ahol az újonnan jötteket mindig megtapsolták. Sőt, azt is tudom, hogy 100 családot beszervezni legalább két éves munka, de mire meglenne, a felettem lévők már régen lenyúlták őket alólam.
Mint például most, engem, a régi iskolatársam alól. Ugyanis nem az évfolyamtársam kódját kaptam meg a webáruházba való belépéshez, hanem a csajét, tehát a belépés pillanatától kezdve őneki 'keresek'.
Ezt azért megmondtam a fiúnak. Remélem megértette, legalább ennyi haszna legyen annak, hogy ennyire elpocsékoltatták velem az estémet.