Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/05/03

:-) Szépjóestét!
A Klubrádióban éppen Halász és Horn urak vitatkoznak arról, hogy az elmúlt három évben végig duma-kormány volt-e, vagy beleszámít ebbe az időbe a bankár-kormány is, és hogy erről ízléstelen vagy nem a Parlamentben vitanapot tartani.
Hát, Halász egyértelműen arra megy, hogy ne tudják kizökkenteni a papos nyugalmából, szinte látom, ahogy kissé leszegi az állát, hogy minél mélyebb és lassabb legyen a hangja. Horn is hasonló, kizökkenthetetlen szerepbe helyezkedett, ennek köszönhetően a világon semmiről sem beszélnek, de arról már egy fél órája.
Elképesztő, hogy egyébként értelmes emberek mennyire ostobának tudnak tűnni, amikor mellébeszélnek.
pont.

Ráadásul a vacsorám is pocsékra sikeredett.
Nem akartam sok időt tölteni vele, tanulok mint az állat. Kikaptam a hűtőből egy fél zacskó raviolit és belezuttyantottam egy liternyi forró vízbe ... abban a pillanatban rájöttem, hgoy semmi olyasmi nincs itthon, amiből szószt tudnék rá csinálni. Se egy kis paradicsompüré, se egy kanálnyi tejszin, se valami sajtféle, de még egy pohár tej se, hogy legalább egy basemall-mártást összerotyogtassak.
Hát, jó, ha nincs, nincs, akkor használom a fantáziám. Amikor megfőtt, átszedtem egy kiolajozott serpenyőbe, kicsit lepirítottam és ütöttem rá egy tojást. Hátha azt képzelhetném, hogy tojásos galuskát eszek.
Hát, nem képzelhettem azt.
Mindegy, ettem már ennél rosszabbat is.

Más:
máma ez a kedvenc idézetem:
" Elkeserítőnek tartom, hogy az állam nem áll a labdarúgás mellé; kár, hogy a döntéshozók nem látják, más nemzetekben milyen támogatást élvez a futball. Arrafelé nem divat, hogy beszántják a pályákat, hogy plázákat és társasházakat építsenek a helyükre … Ha kijutnánk a világbajnokságra, biztosan azok lennének. S van egy olyan gyanúm, hogy Németországba a miniszterelnök is elkísérne minket … Megjegyzem, én szívesen leülök vele egy kávé mellett, mert szerintem még nem késő, hogy akár százegyedik lépésként bevegyék a programba a labdarúgás támogatását. "

Khm. Khm-khm.
szegény Matthaus.
Először is, a VB-re nem ez a miniszterelnök kísérné el őt, ez egy freudi elszólás lehetett a tanácsadói részéről, hogy akkor már Orbán lesz kormányon. (Bár, ha kijutnánk, még azt sem bánnám, ha elkísérné)
Másodszor pedig Magyaroszszágon pont olyan fontos az evezősök, a vizilabdások, az úszók, a kézisek, a sportlövők, a triatlonosok, az aerobikosok, a távgyaloglók, a ping-pongosok, az atléták és egyéb sportolók utánpótlása, mint a focistáké.
Sőt.
Egyébként meg Matthaus keressen magának jobb tanácsadókat.
Nem kéne még jobban szétzülleszteni az már amúgy is velejéig romlott focit. Pláne nem kéne ehhez az egyébként is cinikus, a sápjukat féltő futballvezetőinknek (pont azoknak a futballvezetőknek, akik lakóparknak és plázáknak eladják a pályákat) a politikát -és persze az importált csapatkapitányt- is bevonni.

Nno, hordószónoklat vége.
Megyek vissza tanulni.
Már bevágtam az összes foglalt szó és speciális kifejezés jelentését, kezdem megérteni az osztályok öröklődését és a végrehajtásra kerülő metódusok nyomonkövetését. Ha még két dolgot felfogok és beépítek az agyamba annyira, hogy bármikor meg tudjam csinálni, az már elég lesz egy ketteshez. (ez a "bármikor" ez azt jelenti, hogy mától fogva kábé egy hétig. az ilyesmi, ha nincs használatban, volt - nincs, elszáll a NIL-be.)
Bőven elég, nem vagyok maximalista (ez abból is látszik, hogy képes voltam megenni egy tányér tojásos raviolit).
Uhh :-(