Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/04/28

:-) Szépjóestét!
Nno, jobb ha túlesek a bűnbánaton: a változatosság okáért máma én hisztiztem egyet :-(
Egy csomó hülyeségen rettenetesen felhúztam magam, aztán úgy jártam mint a kisgyerek, pörögtem, pörögtem és túlbillentem. igaz, tettek érte mások is, de akkor sem kellett volna. Mire kiordibáltam magam, jött a főnököm, hogy osszak el 46 milliárdot 182 ezerrel, annak a 25 százaléka, a 23, a 20, a 18, de nem is 182 ezerrel, hanem 150 ezerrel, annak is százalékait. meg ugyanezt mégegyszer, csak 42 milliárdra. Még jó, hogy már volt ilyen, időben kapcsoltam és egyből ekszcellben kezdtem dolgozni, rászóltam, várjon amig megírom a függvényeket. Nem nagy kunszt, a négy alapműveletből három és százalékszámítás, igaziból csak olyankor érdemes szöszmötölni az ilyesmivel, ha ugyanazokat a számításokat kell megcsinálni több variációban. Meg se mert mukkanni, hagyta had csináljam, a vége az lett, hogy azt a rengeteg számítást pár perc alatt vagy 4 variációban lefuttattuk. Számológéppel tán még mindig a nullákat meg a tizedesjegyeket számlálgatnánk és a nyakam rá, hogy soha nem kapnánk két egyforma eredményt. Mire végeztünk, meg is nyugodtam. A főnök megkért, hogy maradjak kicsit tovább, mert még lehet lesz egy ilyen kör, megy vissza a fejesekhez pontosítani. Mondtam neki, ötig tudok maradni, csütörtök van, mennem kell dolgozni. Bólintott, jó lesz. Közben Mrs Passziánsz munkaideje letelt, beküldte maga helyett Cuppancs Kisasszonyt. Az beült, kinyitotta a passziánszt, felvette a telefont és valakivel hosszan vitatkozott azon, hogy a mosógépet ötkor vagy fél hatkor kell bekapcsolni ahhoz, hogy háromnegyed nyolcra -mire hazaér- lejárjon. Közben jöttek a hívások, hallottam, hogy jelzi a készüléke. Több mint fél óráig foglalt volt a titkársági telefonunk, ennél kevesebbért is el lehet bukni egy ISO minősítést. Amikor letette, mondtam neki hogy nyugodtan menjen vissza a szobájába, én itt vagyok. A jó édes anyjába kellett volna visszaküldenem, de egy nap egy hiszti elég.
Nna. panasznap vége.
Egyébként a főnököm öt előtt tíz perccel megjelent, véglegesítettük a táblázatot és öt után másfél perccel már kint is voltam a kapun. Mostanában gyűlt pár dolog a pasi számlájára, de ezzel most szinte mindent jóvátett. Csípem benne nagyon ezt a korrektségét.
Útközben rájöttem, hogy egy szál blúzban vagyok, éjjel fogok csak hazaérni, be fog fagyni a micsodám. Útba esett egy túrkáló, beugrottam, vettem egy szürkéskék buklé kardigánt; az elsőt, aminek viszonylag elfogadható anyaga volt és méretben is passzolt. Még ha az életben többet nem veszem fel, még akkor is megért 1600 ft-ot, hogy ne fagyjak szét hazafelé jövet.

Holnap délután kezdődik egy három napos intenzív angol tanfolyam. Hétfőn indulna a nemzetközi osztályunk, ahol nékem állítólag titkárnőnek kéne lennem. Mondjuk, ehhez képest én hétfőtől szerdáig szabadságon vagyok, szerdán vizsgázom objektumorientált programozásból.

Szóval most egy ideig lesz mivel lefoglalni magam.
Azért ha netán megbukna a kormány, dobjatok légyszives egy mailt. Ha csak valamelyik miniszter megy, akkor nem szükséges, piszlicsáré ügyek miatt kár lenne elterelni a figyelmem.

Huúhúúúha, most hallom, hogy nyilvánosságra került Kulcsár ügyészség előtt tett vallomása.
szép.
Mondhatom, szép.
Hivatalosan nem kerülhetett ki, hát akkor hogy?
Fel sem teszem a kérdést, hogy kinek az érdeke?
Ugyanis nyilván az lopta ki a vallomást, akinek az érdekében áll a kiszivárogtatás. Részleges, vagy teljes kiszivárogtatás, az attól függ, hogy a kilopott rész kire nézve terhelő.
guszta ügy.
Sőt, azt is hallom a hírekben, hogy a fidesz piros csíkokkal díszített, fehér alapon zöld betűkkel írt kérdőívet juttat el minden háztartásba, hogy így konzultáljon a néppel, hogy milyen jövőt képzelünk el.
Ha engem kérdeznek, én a legszívesebben politikai populizmus és (még csak nem is) bújtatott nacionalizmus nélkül képzelném el a jövőmet.
Meg ha lehet ilyet kérni, akkor Cuppancs kisasszony és az új kolléganő nélkül, aki máma -jogi diplomával és 10 éves állítólagos közigazgatási gyakorlattal- azt kérdezte tőlem, hogy van-e listám arról, hogy melyik város melyik megyei önkormányzathoz tartozik.
Nem is tudom, melyik árt többet az országnak: egy hülye, populista kérdőív vagy pár tucat ostoba HüPi.