Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/07/07

:-) Szépjóestét!
nem panaszképpen, de félórája ért véget a munkanapom. Igaz, ma csak kilenckor kezdtem, de így is iszonyú hosszú volt.
Mindegy, nem ez a nap panasza.
Hanem az, hogy ma átutaltam a hugomnak egy nagyobb öszeget. Anyunak újra felvágták a hasát mert nem gyógyult, levedzik, tisztogatni kell; a mentő meg sokszor napokig nem jön érte. Kéne menni a sebészetre, egész nap otthon ül puccban-parádéban és nem jön a mentő. Majd másnap. Vagy harmadnap. Ha meg véletlenül jön, akkor nem viszi vissza, ücsörög a kórházi lócán és órákig vár a mentőre vagy arra, hogy valaki ismerőssel összefusson. Mindezt úgy, hogy már lassan egy hónapja nyitva van a hasa.
szóval a hugom kitalálta, hogy ebből elég, vesz egy autót. De tényleg agyrém: egy minimálnyugdíjas meg egy minimálbéres bolti pénztáros tartson fenn egy autót, fizessen biztosítást, súlyadót, szerelőt (istenem, micsoda szemét, csaló szerelők laknak arrafelé!!!) mert a kibaszott mentőszolgálat nem megfelelően végzi a dolgát. Nem a világ végn laknak, nem valami tanyán ahova csak kétéltűvel vagy terepjáróbval lehet eljutni, nem, dehogyis! 30 km-re laknak Jászberénytől, kétszámjegyű főút melletti utcában és napokat kell várniuk a mentőre.
Szóval nem mondtam a huginak hogy ne vegyen autót.
Ma utaltam neki 240 ezret, jövő héten kiegészítem, 600-ra. Fizetési előleget is vesz fel, számlahitele is van, tud venni egy másfél éves Matizt. Már ha jól emlékszem, mert kábé annyit értek az autókhoz mint tyúk az ábécéhez. A másfél éves az biztos, öregebbhez nem adnék pénzt. Azért nem, mert utána sokkal többe kerülne a szereltetés. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon meg tudják fejni a nőket az autószerelők.
De ez tényleg agyrém. Ennyi pénzből ki tudnák cseréltetni a bejárati ajtót és rendbe tudnák hozatni a tetőt, nem járna a huzat a házban. Vagy be tudnák vezettetni a gázt és nem kéne telente fát vágni. A 600 ezer Ft-nak pont 600 ezer helye lenne, de nem, autót kell belőle venni, mintha anélkül nem lehetne megélni. És úgy látszik, hogy tényleg nem lehet anélkül élni.
Pontosabban hát, ha a magyar mentőszolgálaton múlik, akkor autó nélkül meg lehet dögleni.