Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/07/06

:-)) Szépjóestét!!
Hmmm, szép az élet!!!!!
Vacsorára kis tálka málna (előételnek, éppen csak elverni az éhünket amig a vacsora elkészül) utána sült csirkecomb. Pofonegyszerű elkészíteni, a csirkecombot be kell szórni őrölt szerecsendióval, tekerni kell rá jó sok tarkaborsot, kicsit meg kell sózni és beletenni egy serpenyőbe. Vastag fenekű teflon serpenyő legyen, ha nincs, láng-elosztót kell alá tenni! Félig le kell fedni, de még jobb, ha van olyan szűrő-fedőnk, amin kis lyukak vannak. A combot közepes lángon kell sütni, egyetlen csepp zsír vagy olaj nem kell alá, enélkül is ropogósra sül. Kb 10 perc kell az egyik oldalának, ugyanannyi a másiknak. Ha egy hústűvel megszúrjuk és nem csorran ki véres lé a husiból, akkor kész. Ha nem elég ropogós, akkor lehet kicsit feljebb tekerni a lángot és hirtelen megpirítani. A combhoz paprika-saláta dukál, az is pillanatok alatt megvan: két húsos paprikát -lehetőleg bogyiszlait, de lehet pirosra érett lecsópaprika, kaliforniai paprika, méregerős kecskeszarvú, tökmindegy, ki mit szeret- vékonyra fel kell szeletelni és egy csipet sóval ízesíteni. Ennyi. Lehet fél kézbe fogni a combocskát, másik kézzel meg csipegetni hozzá a ropogós zöldpaprikát. Desszertnek egy nagyobb, esetleg két kisebb őszibarack. Esetleg mindjárt két nagyobb, csak hogy ne kellessen annyit mászkálni a konyhába.

És most lehet ejtőzni, jólesőn szuszogni és arról álmodozni, hogy holnap tökfőzeléket készítek. Bezonyám! Tejszines kapros tökfőzeléket!!
De előtte még teljesítem a mára előírt szépülés adagomat.

(a csirke fűszerezésére még egyszer visszatérek, én ugyanis vevő vagyok a mustáros, a joghurtos, a fokhagymás, a magyaros, a grilles, a zöldfűszeres és még a csuda tudja milyen pácokra és fűszerezésekre. Egyre nem vagyok hajlandó: készen vásárolható fűszerkeverékkel bedörzsölni a csirkecombot. Azt nem, nem, soha!! Inkább bevállalom a kockázatot, hogy néha elrontom. Ja, és hogy soha nem sikerül kétszer ugyanúgy elkészítenem.)