Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/08/29

:-) Szépjóestét!
Olyan régen készítettem, hogy már teljesen elfelejtettem, hogy mennyire finom étel a KÖRÖZÖTT.
Semmiség az egész, öt perc alatt megvan és még mosogatni is alig kell utána:
két adaghoz kell öt dekányi puha juhtúró, kétszer annyi tehéntúró, negyed vöröshagyma reszelve, mokkáskanálnyi pirospaprika, csipet köménymag és tíz dekányi puha vaj, vagy fél pohárnyi tejföl. Tejföllel kicsit hígabb lesz, de kevesebb zsír -és ami azzal jár, kalória- van benne.
Szóval villával összetörjük a juhtúrót, belekeverjük a tehéntúrót és a tejfölt (esetleg vajat) majd fűszerezzük a reszelt vöröshagymával, a köménymaggal és a paprikával. Én nem szoktam sózni, a juhtúró elég sós.
Pár perc pihentetés után, friss kenyérre kenve, zöldpaprikával, nyamm-nyamm, nem lehet abbahagyni, már a harmadik kenyeret kenem.
Hát még ha valahogy el lehetne intézni, hogy a hagyma ne legyen benne büdös, hmm, nyamm, még ebédre is be lehetne vinni az irodába!
Van, aki apróra vágott szardiniát is tesz bele, vagy pár kapribogyót. De olyat is hallottam már, hogy kanálnyi sörrel bolondítják a körözöttet.
Akárhogy is, ezeket a tippeket majd csak legközelebb próbálom ki, mert én bizony a két személyes adagot egyetlen vacsorára elpusztítottam.

Sajtószemle:
így este, tele hassal elcsendesedve semmiképpen nem ajánlom olvasásra
az mno.hu szeksz-kém (vagy kém-szeksz??) botrányáról szóló cikkét és az
index tudósítását Kövér hazaárulózásáról.
Amit viszont kifejezetten ajánlok, az a népszabó holland bringakulturáról szóló írása.


Más:
egérfronton semmi eredmény. szerintem a parketta alatt lakik, de azt most biztos nem fogom felszedni.