Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/09/21

:-) Szépjóestét!!
Jáááááááájjjjjj!!!
Uhh!
Már azt hittem, hogy lesz egy jó napom, mikor Madame Kekec fél 11 (10.30, csak hogy biztosan értsük egymást) után bevágódott. Két napig konferenciázott, hát máma biztos rápihent. Délután kitalálta, hogy az irattárból szedjem külön azokat az aktákat, amikkel ő foglalkozik. Most, rögtön holnap reggel kezdjem el! Mondom neki, hogy holnap hozzák át a nemzetközi ügyek aktáit, már pont két hete szervezzük, hát mégis, hogy gondolja? Sehogy sem gondolja, nekem a napom egy részében neki is kell dolgoznom. Édeske.
Uhh.
muszáj ennem valami nagyon-nagyon-nagyon finomat. Édeset, ami megnyugtatja a tupírozott idegeimet.
Befőtthöz most nincs kedvem. Lekváros kenyér?? Nincs itthon kenyér :-(
Hoppá, lekvár!!
Túrókrém!
Gyümölcsös-mazsolás túrókrém
Van itthon fél doboz (az kábé 12-13 deka, de ebben most nem vagyok biztos) túró, fél pohár tejföl. Kell hozzá két kanál lekvár. Legjobb a Brünnhilde féle mála - szamóca - meggy - cseresznye - ribizli vegyeslekvár, de ilyen persze nem minden háztartásban áll a kamrapolcon. Szóval akármilyen lekvár, két kanállal. Egy kanál mazsola, három centnyi forró vízbe báztatva. Azért forróba, mert nagyon éhes vagyok, most akarom a túrókrémet, azonnal!! Ha valaki nem ilyen hisztis, akár rumba is áztathatja a mazsolát egy órácskára, annál finomabb. Szóval be van áztatva a mazsola. A túrót egy gömbölyű tálkában villával össze kell törni. (Nálam gondosabb háziasszony szitán is áttörheti a túrót, meg is érdemli utána a mosogatást.) Szóval össze van törve a túró, a tejföllel és a lekvárral simára kell keverni. Nem, nem kell kóstolásképpen lenyalni a villát, az egész csak egy maroknyi, észre se vesszük és már be is nyalakodtuk mielőtt kész lenne! Finom lesz, kóstolás nélkül is megmondom hog yízleni fog! Lazán bele kell forgatni az áztatott mazsolát, egy könyvvel bekucorodni a kanapé sarkába és olvasás közben bekanalazni a mazsolás túrókrémet. Nálam jobb háziaszonyok -olyanok, akiknél mindig van otthon citrom- reszelhetnek bele citromhéjat is. Édesszájúak tehetnek hozzá extra mézet vagy cukrot.
Nnna. Ez finom volt!

Este mozi, halivúdi, a Remény bajnoka. Russel Crowe azért nem olyan csúf látvány és színésznek sem rossz, hátha élvezhető lesz a film.