Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/11/07

:-) Szépjónapot!

Tegnapnagy felfedezést tettem ám :-)))
Rájöttem, hogyan lehet a kőrözöttet "irodásítani"

Hát úgy, hogy nem vörös- hanem póréhagymával ízesítem!!
Bezonyám!
A póréhagyma ugyanis majdnem teljesen olyan ízű mint a vöröshagyma, de jóval kevésbé illatos és ami még ennél is fontosabb, egy fogmosással eltüntethető a szaga - ami a vöröshagymára ugyebár egyáltalán nem jellemző, az annál jóval ragaszkodóbb.

Szóval kőrözött "iroda-módra"
két kanál juhtúró, két kanál tehéntúró, egy kanál tejföl villával jól összetörve és simára keverve. Ízesítőnek megy bele csipet pirospaprika, csipetnyi őrölt kömény és egy teáskanálnyi nagyon finomra vágott póréhagyma. Kis dobozkába vele, lehet indulni dolgozni. Kell még mellé friss korpás zsömle vagy puha rozskenyér, zöldpaprika, paradicsom.
nyamm-nyamm. Majdnem olyan mint az igazi, de a menzai, csomósan berántott zöldbabfőzeléknél és harmadnapos fasírtnál biztos százszor finomabb!


Más:
Szóval bentről működik a blogspot, estére kidrül, hogy otthonról is tudok-e bloggolni. Remélem igen, este nem tudok elaludni bloggolás nélkül.