Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/10/28

:-) Szépjóestét!
Mivel semmiképpen nem tudom elkerülni az újraforgatott Egy szoknya egy nadrág megtekintését, hát ma lelki ráhangolódás gyanánt megnéztem az eredetit, Latabárral. Első hallásra jó ötletnek tűnik most műsorra tűzni, de mások nem így gondolják; összesen hatan voltunk a teremben. Rajtam kívül nyilván mindneki látta már a filmet, aki meg nem, az már nem is élvezné a hatvan évvel ezelőtti rendezést és a lassú vágásokat. A fekete-fehér filmről nem beszélve, a mai generációnak az már nagyon ingerszegény lehet.
Nálam nem nagyon jön be a Latabár-féle komikus színjátszás, az olyan figuráktól pedig mint a fancsali, csámpás magánnyomozó egyenesen frászt kapok. A női főszereplőre is tökéletesen igaz volt az öltöztetőnő meghatározása: szőke, szép és tehetségtelen. Legtöbbet a flegma, mindenbe beleszóló inason nevettem, az egy jól kitalált figura, miatta érdemes volt beülni.

Holnap megnézem a re-make változatot, ha másért nem, Rudolf Péter miatt.

Más:
Máma kétszer történt meg, hogy nem hittem a saját szememnek.
Először a Lehelen; minden baromfiboltban kézzel írott tacepaók vannak kifügesztve, nagy ákom-bákom betűkkel: "MAGYAR CSIRKE, SZÁRMAZÁSI HELY: PUSZTAMONOSTOR" vagy "MAGYAR PULYKA, SZÁRMAZÁSI HELY HAJDÚNÁNÁS". Biztos csak mellettem rohannak így el a napok hogy semmiről sem tudok, hát tényleg ekkora lenne a pánik??
Másodszor moziba menet, a Blahán; egy nagy box-zsák van felfüggesztve!! Bizisten, bárki aki arra jár, bemoshat egyet a zsáknak. Én már gondoltam rá, hogy a munkahelyemen a lépcsőházban fel kéne szerelni egy ilyet. Szerintem sokat javítana a munkahelyi légkörön ha -ki ki vérmérséklete szerint- nem egymást ennénk vagy önmagunkat emésztenénk hanem kimennénk a lépcsőfordulóba és egy jó nagyot behúznánk egy homokzsáknak. Egy szabály lenne csak: ha éppen "akcióban" látnánk valakit, nem szabadna megkérdezni, hogy kit képzel a zsák helyébe. Két-három sorozat és mindjárt csökkenne a munkahelyi stressz.
És erre tessék, másoknak is az eszébe jut és meg is csinálják. Kár, hogy olyan messze dolgozom a Blahától :-)))

Mégmás:
megérkezett a vérnyomásmérőm.
41 évesen vérnyomás- és pulzusmérőt kellett vennem, sőt, roppant fegyelmezetten jegyezgetem az értékeket. A vérnyomás rendben lévőnek tűnik, de a pulzusom néha minden különösebb fizikai megerőltetés nélkül felugrik 98-100-ra.
Ez van.
Bejelentkeztem terheléses EKG-ra, de előtte el kell végezniük egy sima EKG-t, mert az alapján a lelet alapján dönti el az orvos, hogy vállalja-e a terheléses vizsgálat kockázatát. November 18-ra jegyeztek elő, szóval itt is három hét a várakozás. De milyen lehet az a terheléses vizsgálat, ha előtte egy orvosnak fel kell mérnie a kockázatot????