Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/06/13

:-) Szépjóestét!
:-(
Szellemileg még mindig a béka seneke alatt vagyok, ki van lúgozva az agyam. Nem is értem miért, a héten alig volt munka, semmi okom rá hogy fáradt legyek.

Más:
máma beírhatok egy piros pontot a cserkésznaplómba. Sötétedés előtt kivittem a blökit úszni, visszafelé jövet, a Dunához vezető földúton találtunk egy szép nagy teknőst. Elég forgalmas út, horgászok, terepjárók, skvadok randalíroznak arrafelé, nem túl biztonságos egy ilyen lapos jószágnak. Rengeteg siklót, sünit, békát vasalnak ki azon az úton. Úgyhogy szépen megfogtuk a páncélja szélét és visszabattyogtunk vele vagy 500 métert, van ott egy jó kis elmocsarasodott öböl ami tele van békákkal, vadkacsákkal, szárcsákkal, hát a mi kóbor teknősünk is csak megél majd. Nem tudom mit kereshetett olyan messze a víztől, gyanítom, hogy valaki megunta és szabadon engedte. Csak akkor már vehette volna a fáradtságot, hogy ne a lakott terület szélén dobja ki, hanem elvigye a vízig. Ahogy megérezte a mocsár szagát, egyből kidugta a fejét, szimatolt, hadonászott a lábacskáival. Levittük a gát tövébe, csak a napokban húzódott vissza a Duna, még minden csupa pocsolya. Letettük a földre, pár másodpercet nézelődött és usgyi, mire egyet pislantottunk, már benn is volt az iszapban. Még elköszönni sem tudtunk tőle, úgy kiáltottam utána, hogy vigyázzon a horgászokkal, nehogy benyeljen valami horgot.


Mégmás:
Tegnap és ma végre bevettem magam két jobb cipőboltba. Az erdmény egy farmerhez való spanyol bőrpapucs, egy fehér, pasztelszínű fonással díszített bőrpapucs amit vászonnadrággal és halvány színű blúzokkal fogok hordani az irodában és egy drapp színű, zetortalpú "outdoor" szandál, mert a régi már megérett a kikukázásra. Az a fajta szandál amiben még hegyet is lehet mászni és amit két széles, tépőzárral szabályozható pánt alkot. Ebben az a jó, hogy mivel séta közben sokat süti a lábam a nap, a lábujjaim lebarnulnak, jön egy kétujjnyi széles fehér csík, egy ugyanolyan széles barna csík, még egy fehér csík majd bokától felfelé már egyenletesen barna vagyok. Illetve leszek, ha végre lesz nyár és sütni fog a nap. Mindenesetre már most is nagyon mókásan nézek ki a rüsztömet díszítő barna sávval :-D Semmilyen kivágott cipőt nem tudok felvenni még harisnyával sem, mert úgy nézek ki, mint aki évek óta nem mosott lábat. Ennél már az is jobb, ha edzőcipőben járok kirándulni és bokától lefelé hófehér marad a lábfejem. Igaz, a színházi szezonnak vége, mostanában úgysem fogok körömcipőt hordani.

2 Comments:

  • At 12:58 de., Anonymous Névtelen said…

    Szia!
    Ha ilyenfajta http://www.nextpage.hu/tomicar/hasznaltmotor_nyitva.php?auto=58 járgányra gondoltál, akkor ezeket quadnak hívják. Nem kioktatásból mondom, csak a pontosság kedvéért.

     
  • At 9:00 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Igen, az az, ki nem állhatom ezeket a dögöket. A szigeten van egy kvad (látod, tanulok :-)) pálya, soh senki nincs ott, felveri a gaz. Bezzeg az erdőben meg a gáton száguldoznak, szinte felszántják a talajt.

     

Megjegyzés küldése

<< Home