Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/06/08

:-) Szépjóestét!
Az elmúlt hetekben annyira lemaradtam a poltikai történésekről, hogy ma valamit pótolni akartam, ezért olyat tettem, amit régen; munkába menet a bringán Orosz József műsorát hallgattam. A "teljesen kiakadtam" nem pontosan fejezi ki amit éreztem, de egy ilyen hosszú nap után most jobb szó nem jut az eszembe, szóval maradjunk annyiban, hogy kiakadtam.
A riporter Buda Péterrel és egy KDNP-s mukival beszélgetett arról, hogy a katolikus egyház úgy akarja Magyarországon a hatalmát erősíteni, hogy a KDNP-s Simicskót (igen, a harcedzett, széles vállú, csókos szájú képviselő urat, aki ha tudna horvátul, akkor megszólalásig hasonlítana az én volt kedvesemre) tette meg az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága élére. Merthogy ez bizottság felügyeli a titkosszolgálatokat, így rajta, pontosabban az Opus Dei-en keresztül az egyház felügyeletet gyakrolhat a Nemzetbiztonsági Hivatal és a titkosszolgálatok felett.
Azt hittem, leesek a bringáról.
Mert ha vicc lett volna, de nem, tök komolyan beszélgettek egy ilyen összeesküvés elméletről, érvek, ellenérvek, kontra, rekontra, 'édes' hármasban a két halálos ellenség és köztük a riporter.
Mert ha nem tudnám, hogy ugyanez a riporter magából kikelve utasítaná vissza mondjuk egy cionista összeesküvés elméletét, akkor azt mondanám, hogy persze, jól van, az elmélet érdekes, a hallgatottsági ráta szent, hát üsse kavics, beszéljünk róla.
De tudom, hogy egy ilyen elméletet azonnal lekeverne!! Akkor miért ad lehetőséget ilyen baromságoknak, mint amit Buda Péter felvetett??? (sajnos nem tudok linkelni, csak hallottam a műsort, a neten pedig nem találtam az írást)
De tényleg; most valaki vagy foglalkozik az összeesküvéselméletekkel, vagy nem. Ha igen, akkor lelke rajta, rendben van, tegye, ha nem, akkor pláne rendben van. De olyan nincs, hogy csak azokkal az összeesküvéselméletekkel riogatom a hallgatóimat amik nekem tetszenek!!!

Egyébként itt hivatkoznék zsoltu tegnapi posztjára és az azt követő beszélgetésre. Nekem az volt az egyik első komoly kiábrándulásom a neten, amikor a régi fórumunkon megjelent egy tényleg idióta topikromboló és elkezdte követelni, hogy Medgyessy mondjon le. A többiek pedig, akikkel én jobbára mindig egyetértettem, szinte egy emberként estek neki, hogy hogy merészel ilyet mondani, veszélyezteti a demokráciát, hazaáruló, meg egyáltalán, itt még miniszterelnök nem mondott le, égszakadás földindulás.
De basszus, előtte fél évvel még mi mondogattuk, hogy Orbán mondjon le, akkor nem veszélyeztettük a demokráciát???
Vagy a demokrácia csak akkor van veszélyben, ha a nekünk tetsző miniszterelnököt küldik el a picsába??
Mert ha valaki hülyeséget beszél, akkor azt helyre kell tenni. Ha valaki gyűlöli azt a miniszterelököt akit én történetesen kedvelek, azzal lehet vitatkozni.
Na de nehogy már aszerint mazsolázgassak az összeesküvéselméletekből, hogy mi ekézi jobban azt az oldalt, amelyikkel én nem szimpatizálok!! És nehogy már aszerint osztogassam a hazaáruló jelzőt, hogy éppen én akarok vagy engem akarnak lemondatni.
Uhh.

kicsit böngésztem a netet is, csupa-csupa izgalmas híreket találtam:
a buzizó, a szigetet (pontosabban A Szigetet) bezáratni akaró, a Római parton, a Duna hullámterében, a lerombolt csónakházak helyén épülő luxus-lakóparkokra engedélyt adó Tarlós István a Fidesz főpolgármester-jelöltje. fidesz.hu
Érik a dolog, érik, hogy a végén tényleg ne menjek el szavazni. Mert Demszkyre ugyan nem szeretnék szavazni, de erre az alakra viszont nem akarok. Az viszont biztos, hogy ha ő lesz a főpolgármester, akkor a hullámtérbe épült gazdag gettók elé odaépítik az árvízvédelmi töltést - a jelenlegi parti sétány helyére. úgyhogy lehet, hogy fogcsikorgatva bár, de mégiscsak Demszkíre fogok szavazni - gumikesztyűben, csak hogy az undorom kifejezzem.

Van más hír is, ennek különösen vajszínű fog örülni, már előre élvezem hogy milyen remek kis posztokat rittyent majd arról, hogy George W. Bush 2006. június 22-én egynapos hivatalos látogatásra Budapestre érkezik. miniszterelnök.hu. én azért a Gyurcsány helyében nem igyekeztem volna ennyire azzal a meghívással. Arról nem beszélve, hogy március 15-én Bush már megemlékezett '56-ról is. Ami pedig a másik meghívót, Sólyom Lászlót illeti, nos, ő mintha olyasmit mondott volna, hogy addig nem megy az USA-ba, amig oda vízum kell. Nos, ha a hegy nem megy Mohamedhez, gondolja, hogy Mohamed jön a hegyhez?

Uhh, hhu.

Megyek aludni, hulla fáradt vagyok. Ma egész nap eg konferencián ültem, aztán rohantam haza, rohantam másoddolgozni, jajj, elég volt a mai napból.

3 Comments:

  • At 11:55 de., Anonymous Névtelen said…

    Ugye azt sen felejtetted el, hogy Sólyom a vízumos kijelentését követő 4. (negyedik!) napon már elfeledkezett erről a megjegyzéséről, és elment az USÁ-ba...

     
  • At 11:25 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    neki könnyű, meghívója volt, ahhoz nem kell vízum :-/

     
  • At 3:38 du., Blogger Kinga said…

    :D
    Sztem errol majd neked koll, -hilde, mert nyakam ra, hogy itten egy mondatnal tobb nem lesz. Bar ki tudja, ha igen, akkor persze ezt ki nem hagyhatom...

     

Megjegyzés küldése

<< Home