Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/07/23

:-) Szépjóestét!

Azt hiszem, ma kissé 'túladagoltam' magamnak a görcsoldót. Nagyon szenvedtem délután, dolgozni viszont muszáj, hát bevettem egy merisztint. Bebringáztam, elkezdtem dolgozni, de a hasam még mindig fájt, ezért az ottani gyógyszeres ládából bevettem még egy szemet. Jó félóra múlva kezdtem érezni, hogy tán túl sok volt egy órán belül két szem görcsoldó. Lelassultam, picit tán szédültem is és egy "akár a seggembe is dudálhatnak" hangulat uralkodott el rajtam. Nem volt kellemetlen, nem bosszankodtam semmin - a vasárnapi munka ugyanis általában nagyon útálatos, de ma nem idegesítettem magam, arra ügyeltem csak, hogy le ne szédüljek a lépcsőn. Ahhoz hasonló állapot, mintha kicsit be lennék csiccsentve - és persze azt sem tudom, mi az a hasfájás. Végülis, az volt a célom, nem?

Más:
van a fogyasztói társadalomban pár rejtély, amit nem értek.
Az egyik, hogy a kisrádiómhoz való fülhallgatók miért mennek tönkre olyan hamar. Ráadásul tök mindegy, hogy háromszáz forintos kínai izét veszek a tecckóban vagy kétezer forintos márkásat egy audió szaküzletben, az eredmény mindig ugyanaz; egy-másfél hónapig működik, aztán először csak ki-kihagy, majd végleg megszűnik az egyik csatorna. Így, fél füllel még működik egy darabig, de néhány hét múlva teljesen megsüketül és vehetek új fülhallgatót. Ha időben eszembe jut akkor bemegyek egy szaküzletbe és veszek egy aranyozott csatlakozójú (jobb a kontakt, bezonyám, már utánajártam miért kell a fülhallgatók dugóját aranyozni) hiper-szuper márkás cuccot, vagy ha hirtelen romlik el akkor az utamba eső bolhapiacon vagy akár a tecckóban veszek valamit, ami éppen van. Teljesen mindegy mennyit szánok rá, maximum két-három hónapot bír ki egy fülhallgató. Úgyhogy ma, mivel éppen tönkrement a két hónapja vásárolt méregdrága panaszonik fejhallgatóm, 300 ft-ért vettem egy névtelen izét. Mindjárt kettőt, mert jövő héten kezdődik a Wagner fesztivál és a Bartókon nagy közvetítések lesznek, nem szeretnék kisrádió nélkül maradni.

Mégmás:
Addd máÁÁÁÁrRRRrrrrr Uram az esSsőŐŐŐŐTTttt!!!

12 Comments:

  • At 10:00 de., Anonymous Névtelen said…

    Ahogy olvasom, profi audiótechnikai szakember vagy, de hátha mégis tudok segíteni:

    Én azt vettem észre, hogy elsősorban a rendre, pedantériára nevelt emberek (általában a nők ilyenek, de nem akarok hímsoviniszta lenni) úgy tárolják a fülhallgatóikat, hogy akkurátusan feltekerik a kisrádióra, mp3-lejátszóra, és úgy süllyesztik zsebbe, táskába. Nem szabad tekerni, mert nagyon hamar megtörik a vezeték. A fülhallgató zsinórját mindig úgy kell letenni, ahogy huppan, minél keszekuszább, annál jobb. Így nem törik meg az érzékeny vezeték.

    A másik: manuálisan fixált lányok előszeretettel szoktak beszélgetés közben játszani azzal, hogy a fülhallgatók két dugaszát össze-összeérintgetik. Ez szintén tilos, a fülhallgatókban mágnes van, amelyek tönkretehetik egymást.

    Tehát mindig úgy kell letenni a cuccot, hogy keszekuszán álljon a zsinór, és a két dugasz viszonylag távol legyen egymástól.

    Nem kioktatásnak szántam ezt, csak tényleg gyanús, hogyan mennek tönkre nálad ilyen gyorsan a fülesek. Az eddigi tapasztalataim szerint akkor mennek tönkre gyorsan, ha ezt a fenti két hibát rendszeresen elköveti valaki.

     
  • At 8:12 du., Anonymous Névtelen said…

    Hát, talált, de még nem süllyed. Tényleg feltekerem a rádióra, de sajnos ez nemazt jelenti, hogy pedáns lennék - sőt, éppen nagyon is rumlis vagyok.
    Ha valakivel beszélgetek, sok mindent szoktam pisztkálgatni (poháralátétből legyezőt hajtogatok, tollat forgatok, ilyesmi) de a fülhalgatókkal soha, azokat udvariaságból mindig kiveszem és beejtem a ruhakivágásomba. (Hm. Hmhm. lehet, hogy nem is udvariasságból? Na, mindegy)
    egyébként nyilván azért törik olyan hamar, mert övtáskában hordom a rádiót és sokat hajolgatok, bringázok, néha be is akad a zsinór, szóval elég nagy igénybevételnek van kitéve.

     
  • At 12:34 de., Anonymous Névtelen said…

    Te mázlista vagy, én ma vettem egy fülhallgatót, mert az, amelyiket pénteken vettem, már elromlott, és a mai is már elromlott. 150 forint, kínainál. Olcsóbb, mint a teszkó, de pont olyan szar. Én már naponta veszek. Vagy vegyek egy jót egyszer? És ha az tönkremegy?
    kac

     
  • At 7:55 de., Blogger Kinga said…

    Basszus, ha nekem a fulhallgatommal lenne baj. Az muxik remekul (igaz, nem tekergetem, hanem szepen ledobom, mint a bugyijaimat es a cicifixeimet is, meg az osszes mindent, amit levetek, folveszek, hordok, viselek, szoval minden itt-ott hever a lakasunkban), lenyeg a lenyeg, nekem a fantasztikus mp3 lejatszom mondta fol a szolgalatot, es fingom sincs, hol lehet egy ilyet megcsinaltatni. Mar ket napja kenytelen vagyok olvasni a tornateremben zenehallgatas helyett. Szenvedek, mit mondjak.

     
  • At 7:56 de., Blogger Kinga said…

    Na, ez is egy ertelmes komment volt. Bocs. Aszem, agyamra ment a hoseg. Felejtsuk el.

     
  • At 8:00 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-DD
    A legjobb komment volt, amit tehettél, kösz :-D
    gyorsan össze is kapkodtam a papucsaimat, szinte minden sarokban volt egy fél pár.

    (hanem attól félek, MP3-at nem nagyon lehet javítatni. Abból bizony újat kell venni.)

     
  • At 8:02 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    kac, a drága sem bírja sokáig, de 1-2 napnál azért tovább. Ha jól enmlékszem, nekem egy sanyó bírta egszer majdnem egy fél évig. Az volt a rekord.

     
  • At 3:14 du., Anonymous Névtelen said…

    Én a másik témához szólnék hozzá: a gyógybogyóktól én is behalok, ezért marad a természet - cickafarkfű tea és egy Unicum tökéletes koktél a hasfájásra. Bár egy kis kómázás így is garantált.

     
  • At 9:16 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az Unicum nekem is beválik, használom is de vasárnap dolgoznom kellett menni és ugye egyrészt igazán útálom a bringások imázsát romboló, seggrészegen kacskaringozó bunkókat, másrészt pedig nem is szívesen olvasnám magamról, hogy részeg biciglist gázoltak.
    A cickafark teát viszont ki fogom próbálni.
    Kúraszerűen, vagy elég csak szükség esetén inni?

     
  • At 9:17 du., Blogger Kinga said…

    Brunnhilde: en is attol tartok, hogy ujat koll vennem, de az juszt is iPod lesz, mert en egy sznobi szorpcsalad vagyok :D Azert meg megprobalom folhini a tech supportot Creative Media-eknal, hatha. Nem sok remenyt fuzok hozza, though.

     
  • At 10:53 de., Anonymous Névtelen said…

    Elvileg létezik egy gyógytea-mix (fantáziadúsan PMS tea néven fut), amiből egyhétig-kúraszerűen-naponta2decit kellene inni, de én inkább azonanapon-pánikszerűen-1litert iszom.

     
  • At 11:13 du., Anonymous Névtelen said…

    Úgy láccik én nagyon szerencsés vagyok, mert bár nem használom túl sokat (igaz, nagyon keveset se), a walkmenhez kapott füles kb. 6 éves. Aiwa gyártmány. És mindig föltekertem a kisrádióra, mert amúgy a táskámban szuperül összegubancolódik. Igaz így is, de nem annyira.

     

Megjegyzés küldése

<< Home