Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/09/15

:-) Szépjóestét!
A mai napra előírt gyötrelmeim folytatódtak; hazafelé jövet akkora durrdefektet kaptam mint az ágyú. Legalábbis akkorát szólt. Lyukadt már ki gumim, eresztett is le, de akkor csak szép csendesen kiszállt belőle a szusz. Ma nem, ma szinte felrobbant alattam a bringa - felhasadt a külső is. Nagyon megrémültem, úgy ugrottam le hogy az kis rosszindulattal akár leesésnek is nevezhető.
Amikor meg végre hazatoltam, málházok le, jön a szomszéd lakásban lakó albérlő, hogy neki a főbérlője azt mondta, hogy én vagyok a közös képviselő, nekem mondja, hogy rossz a mosogató lefolyója. Pont mióta csőrepedés volt a házban, azóta nem megy le a lé, intézkedjek.
Micsinájjak?
Merhogy mióta csőtörés volt, neki azóta ....
De könyörgöm, a vízvezetéknek mi köze van egy lefolyóhoz?? A WC lefolyik?
Az le, csak a mosogató, az nem, mióta feltörték a kapualjban a betont .....
Ember, először is nem házmester vagyok hanem közös képviselő. Másodszor, ha a klotyó jó, akkor nem a ház csatornájában van a hiba. Harmadszor, először tessék szíves lenni forralni egy kaszroj vizet és beleönteni a mosogatóba, majd az kidugítja. Ha meg mégsem, akkor tessék szíves lenni saját pénzből hívni a lakásba bele egy vízszerelőt, az majd tudja mit kell csinálni. Meg pedig nem nézem, jobb dolgom is van, mint a kedves szomszédasszony mosogatója alatt teleszívni a tüdőm szintetikus mandarin szagú légbüdösítővel. Akkor már inkább a csatornaszag, komolyan mondom.
Nno.
Majd holnap átmegyek hozzá, van itt egy fél zacskó szódám, beszórom neki, hogy a fene enné meg!
Az a legborzasztóbb, hogy nem ám kér, hanem csípőre tett kézzel követel, neki ez jár a közös képviselőtől, mintha a kocsmában rendelne még egy rundót. Én meg ugye ingyen hallgatom az ilyen baromságokat, az egyiknek a vízvezeték javítás miatt dugult el a mosogatója, a másik szerint a Cilike kopogós cipője miatt tört el a vízvezeték, a harmadik meg a postást akarja velem feljelentetni, mert összekeveri a leveleket, hát komolyan elegem van belőlük.

Nno.
Uhh.
Kilélegez .... belélegez .... ki .... be ....
Ha még lesz erőm, bár úgysem lesz, csak jegyezem: tartozom még a Mrs Henderson bemutatja című filmmel és igen erősen kezdi nyomni a bögyömet az is, ahogy a gyógyszerészkamara áll hozzá a dolgokhoz.
De úgysem lesz erőm, a mai napból nagyon elegem van.