Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/10/08

:-) Szépjóestét!
ami engem illet, ma hullára dolgoztam magam :-(

Ami csak úgy, a világot illeti, nos, a nap híre, hogy "- Bízzatok bennem, olyan módosítás lesz, ami áthúzza azt az újságokban címlapon megjelent számítást, hogy majd innentől megnézhetjük magunkat, mert a Fidesz fogja osztani a pénzt. Nem így döntöttek Magyarországon a választók, és nem így döntött az Országgyűlésben a Fidesz. Ha kétharmaddal megszavazta volna a regionális választott önkormányzatot, ma más helyzet lenne." mondta Lamperth Mónika egy zárt választmányi ülésen.

Na most ilyenkor melyik ujjam harapjam?

Mert egyrészt, hova jutott ez az ország, hogy az önkormányzati miniszter nyugtatgatja a párttársait, hogy nyugi, az ellenzék nincs nyeregben, vagy ha igen, még mindig ki lehet onnan akolbólítani
Másrészt, micsoda dolog az, hogy mindenféle zárt üléseken elhangzott beszédek felvételei mindenféle rádiókhoz kerülnek? Ki csinálja ezt, miért csinálja ezt és mennyit keres vele?
Harmadrészt, ha most a szocik lennének annyira tökösek mint amennyire nem azok és ők is beszereznének néhány hangfelvételt mindenféle fideszes zárt ülésekről, még reménykedhetnénk is abban, hogy a magyar közélet belátható időn belül megtisztul a minden oldalon megtalálható sunyi, önös érdekekük szerint politizáló alakoktól.

Hanem, ahogy a szocikat ismerem, azok bizony nem elég tökösek ehhez, és ezentúl inkább arra ügyelnek majd, hogy még egymás között, önmagukhoz se legyenek őszinték, nehogy lehallgassa őket valaki. Meg hát valljuk be, nem is elég tehetségesek, hisz ha a kezükbe kerül valami lényeges, akkor is hagyják bebizonyítani, hogy az a jegyzőkönyv nem taggyűlésen készült.

Nem is tudom, mit lehet tenni ilyenkor; vajon a cél tényleg szentesíti az eszközt? Szabad-e geciségre geciséggel reagálni annak érdekében, hogy lebuktassuk a főgecit? Pontosabban hát hogy kiderítsük, a kettő közül melyik a gecibb?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel bennem.
És nem tudom rá a választ.
Viszont nagyon megbántam, hogy nem maradtam kint Ausztráliában.

Ja, és van még egy kérdésem; akkor most ki is járt jól azzal, hogy a fidesz nem szavazta meg a régiók létrehézásáról szóló törvénytervezetet.
m
Merthogy ki járt rosszul a meg nem szavazással, azt tudom; közel 10.000.000 magyar állampolgár járt vele rosszul ugyanis.

7 Comments:

  • At 7:56 du., Blogger Kinga said…

    Blaznak volt egy - szokasa szerint - szarkasztikus megjegyzese errol, miszerint elgondolkozhatnanak az MSZP berkeiben, hogy miert kell nekik mindenrol hangfelvetelt csinalniuk... :D

     
  • At 2:56 du., Blogger Kinga said…

    Ja, es kuldtem neked email-t.

     
  • At 10:29 du., Anonymous Névtelen said…

    Távol álljon tőlem, hogy én védjem eztet a nőszemélyt, de annyira eltér az eredeti szövegtől, aminek egészen más a jelentése.

    "Bízzatok bennem, tisztességes javaslatot teszünk le az asztalra és fogunk erről egyeztetni frakció-keretben is, ha kell, választmány-keretben is. Gábor, fölajánlom, hogy a választmány-keretben is tudunk erről egyeztetni, és olyan módosítás lesz, ami áthúzza azt az újságokban, címlapon megjelent állítást, hogy majd innentől megnézhetjük magunkat, mert a Fidesz fogja osztani a pénzt. Nem így döntöttek Magyarországon a választók, és nem így döntött az Országgyűlésben a Fidesz. Ha kétharmaddal megszavazta volna a regionális választott önkormányzatot, ma más helyzet lenne. Mit mondtam, elrontottam valamit? Szóval nem szavazták meg a választott regionális önkormányzatot, állami felelősségben hagyták továbbra is ezt! Ezért nekünk ehhez kell alakítani az intézményrendszert."

    Ugye, hogy másról szól?

     
  • At 10:37 du., Anonymous Névtelen said…

    ad a) a cél nem szentesíti az eszközt! ha most a szocik is elkezdenék kiteregetni a Fityisz szennyesét, akkor sosem lenne ennek vége; most meg persze megvan a dolognak az a lehetősége is, hogy a nagyon vad jobbosokon kívül mindenkit meggyőz ez a néhány incidens arról, hogy szörnyen barom ám a jobbos politizálás

    ad b) Mónika azt mondta, amit abban a helyzetben neki mondani kellett. egy kormánypárti politikusnak, akinek meg kell nyugtatnia azt a "szörnyű tagásgot", bizony ebben a helyzetben ezt kell mondani. egyébiránt pedig az elosztandó pénzek mennyiségét tényleg a kormány határozza meg, és -- annak ellenére, hogy hivatalosan nem lehet ilyet csinálni -- bizony tényleg van egy olyan vetülete is a dolognak, hogy a kormánypárti önkormányzatok hogy - hogy nem valahogy mindig többet kapnak egy kicsitvel (lsd. 1998-2002 időszak; pl. a Hogyan lett Debrecennek új csilli-villi főtere fejezet).

    ad c) tényleg ocsmány disznó mindegyik politikus, de szerintem az a disznóbb, aki ilyen lehallgatásokat elrendel vagy aki ilyeneket nyilvánosan fel is használ.
    Kinga! nem buktattak már meg hasonló dolgok miatt pubi elnököt Ámerikában?! (Nixonra gondolok épp.)

     
  • At 1:11 de., Blogger Kinga said…

    drc: hat az biztos, hogy minimum 27 kongresszusi (ketparti) bizottsag kezdene azonnal vizsgalatot...

     
  • At 4:01 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Csak annyiban gondolom hogy a "szennyes kiteregetése" hazsnos lenne, hogy akkor előbb-utóbb mind a két oldalon felismernék, hogy az úriember és a politikus ásítás közben még akkor is a szája elé teszi a kezét ha éjjel, egyedül, tök sötétben a saját ágyában ásít. És ha már ezt ilyen szépen megtanulta, akkor már csak az következik, hogy csak és kizárólag politikailag korrekt mondatok hagyják el a száját még otthon, az övéi között is. Ez a magatartási kényszer előbb-utóbb magával hozná, csak és kizárólag azok az emberek maradnának a pályán akik egyrészt tényleg úriemberek, az ösztöneikben van hogy ásítás közben takarják a szájukat és nem is tudnak másképp beszélni és viselkedni mint politikailag korrekt módon.
    Ez persze csak álmodozás, nálunk fejlettebb demokráciában is kerülnek suttyók fontos pozicióba.
    De reménykedni legalább szabad, nem?

     
  • At 7:34 de., Anonymous Névtelen said…

    szabad hát!

    csak sajnos egylőre ásítás-ügyileg ott tartunk, hogy politikusaink szineset ásítanak és a nagy plénum előtt. ráadásul még vizsgálgatják is a végterméket közösen a hívekkel vagy a frakciótársakkal és ki-ki büszke a saját okádákára.

     

Megjegyzés küldése

<< Home