Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/12/31

:-) Szépjóestét!
Amíg sül a malac, tán össze kéne foglalnom ezt az elmúlt esztendőt. Tán ... össze .... kéne .... de minek?
Minek?
Teljesen fölösleges, évek óta tudom már hogy egy Óévvel semmi nem múlik el és egy újjal semmi sem kezdődik.
Jókívánságokat persze illik kifejezni, úgyhogy kívánok mindenkinek boldog Új Esztendőt.


Más:
babonás vagyok, vagy csak a hagyományokat tisztelem, magam sem tudom, de holnap mindenki főzzön lencsét!! A tavalyi főzelékem receptje itt van. Én jövőre lencsesalátát készítek; az átválogatott (ez a legfontosabb, hogy az újév első napján minél több lencseszemhez érjünk hozzá!!) és megmosott, egy-két órára beáztatott lencsét csipet sóval és néhány babérlevéllel hideg vízben felteszem a kuktába. Kábé 10-15 perc alatt puhára fő. Közben uborkagyalun hajszálvékonyra szeletelek egy fej hagymát (nekem most van itthon az ezüsthéjú eszterházy hagymám, de lilahagyma vagy vöröshagyma is jó) és csipet sóval meghintve pihenni hagyom. Lehűtöm a kuktát, a lencsét azon forrón leszűröm, összekeverem a kicsavart hagymával és felöntöm jó sűrű paradicsomlével. Együtt hagyom kihűlni és érni pár órát. Nálam a ma estéről maradt hideg malacpecsenye lesz hozzá.
Hát ennyi.
A leszűrt főzőlét nem kell kiönteni, egy marék lencsével és némi leveszöldséggel, vékony rántással isteni levest készíthetünk belőle.

Tényleg boldog Új Évet mindenkinek!

1 Comments:

  • At 6:45 du., Anonymous Névtelen said…

    Szólva
    ad a)
    Boldog BÚÉKet neked is!

    ad b)
    ööö... szóval írj magadról 5 olyan dolgot, amit kevesen tudnak, ha még nem írtál, és hívj meg 5 bloggert, hogy csinálja ő is ugyanezt, ha még nem tetted eddig... :D

    részletek nálam... vagy kövesd a linkeket visszafelé... :D

     

Megjegyzés küldése

<< Home