Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/04/20

:-) Szépjónapot!
Ma volt az első olyan nap, amikor egyszer sem csapott az orromba annak a rendőrségi fogdának a bűze.
Szinte hihetetlen milyen nehezen tudom magam túltenni a dolgokon. Öregszem és a sok szutyok vastagszik, kérgesedik a lelkemen, vagy nem tudom, de borzasztó érzés. Éppen kezdtem kiheverni a volt munkahelyem és erre tessék, beütött a mennykő. Kár hogy manapság már nincsenek lakatlan szigetek.
Uh.

Fáradt vagyok, pedig hetek óta alig csinálok valamit.


Más:
tényleg nem akarok folyton azzal jönni, hogy "bezzeg a vizilabdások..." de tessenek elolasni ezt a két cikket; micsoda különbség van a VB döntőn kikapott Kásás Tamás nyilatkozata és az el nem nyert foci VB körül kialakult purparlé között.
De tényleg, hát a sport arról szólna, hogy veszíteni is meg kell tanulni és ha megtörténik, akkor nem másra kenni, hanem bevállalni hogy vannak nálunk jobbak vagy éppen hogy valamit elrontottunk.
Kásás, aki akármerről nézzük is a világ egyik legjobb játékosa miért tudja kimondani, hogy álljon már meg a fáklyás menet és nehogy már Szívóst tegyék meg bűnbaknak amikor ő maga is 7-ből csak egyszer talált be!
A foci körül sertepertélőknek miért kell mindig másban keresni a hibát? Hol a tészta, hol a pálya, most meg a horvátok, az ukránok, az UEFA, mindenki hibás, csak éppen azt nem tudják mondani hogy hát igen, ez volt a döntés, el kell fogadnunk és elemeznünk, hogy miért nem minket választottak.
A csapatsportok aztán tényleg arról szólnának, hogy nem csak az öröm és a bánat közös, de a felelősség is.
Az egészben egyébként az az egy dolog számít, hogy a vizilabdások ezzel a hozzáállásukkal még egy újabb 10 vagy 100 évet lesznek a világ élvonalában, a focisták meg még egy újabb 30 vagy 300 évet fognak a béka segge alatt tölteni.
Hacsak Kemény Dénes el nem vállalja az MLSZ elnökségét.
Ez persze csak vicc, méghozzá elég rossz vicc.