Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/04/16

Vidéki Színházak Találkozója a Tháliában.
Én már ki is néztem magamnak csütörtökre a Tatabányai Jászai Mari Színház - Örkény István: Pisti a vérzivatarban (Pistipistipistipisti)-jét, péntekre a Kaposvári Csiky Gergely Színház - Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben-jét, szombatra a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - Miskolczi Miklós: A százados-át, jövő szombatra a Budaörsi Játékszín - Görgey Gábor: Huzatos ház-át, az azt követő hétfőre pedig a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - Arthur Miller: Pillantás a hídról-ját.
Délután elugrom a jegyekért, remélem még kapok.

Néznék én több darabot is, elsősorban a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - Háy János: A Gézagyerek-jére és a Soproni Petőfi Színház - Reginald Rose: Tizenkét dühös ember előadására fáj a fogam, de hát ez van, így jár az, aki esténként dolgozik.
A Gézagyereket azért szeretném megnézni mert már láttam egy igen kitűnő amatőr előadását és érdekes lenne összehasonlítnai, a Tizenkét dühös ember meg ugyan megy a Nemzetiben, de egyáltalán nem lehet rá jegyet kapni.
Meg egyébként is, a változatosság gyönyörködtet.

Kiegészítés:


megvettem a jegyeket, hát kérem, szemem-szám tátva maradt; 4 db -elég jó helyre szóló- jegyért összesen csak 4.900 Ft-ot fizettem! A legdrágább 1.600 ft, de van jegy 500 ft-ért is!


És jók a darabok és nevesek a rendezők és szerintem a színészek sem lehetnek rosszak, szóval nyomás, amíg még lehet kapni.