Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/06/19

"Alighanem baj, hogy a sajtónak rendre beletörik a bicskája E. Zsanett megerőszakolásának történetébe. (....) Úgy általában a közvélemény az, aki nem tud mit kezdeni a történettel; túl brutális, túl sok ez még ahhoz képest is, amit el tudtunk képzelni. A sajtó (nem helyesen) csak ezt az állapotot tükrözi vissza."
Az ihateithere.freeblog.hu igen tömör és kiváló elemzését annyival egészíteném csak ki, hogy a különböző szakmai szervetetek sem tudnak mit kezdeni az üggyel.
Az ügyvédi kamara csak bávatagon nézi, hogy sztárügyvédek a széles közvélemény előtt mindenféle etikai normát felrúgva lekurvázzák az elenérdekű felet. Szavuk sincs ahhoz, hogy az ügyvédek a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak és ezzel olyan mértékben befolyásolják a közvéleményt, ami már a nyomozati szervek és a bíróság munkáját is megnehezíti - ha éppen lehetetlenné nem teszi.
Rendvédelmi szervek és azok felügyeletével megbízott hatóságok nézik bambán, hogy szakértői vélemények hamarabb jelennek meg a bulvárlapokban, minthogy a nyomozó hatósághoz értek volna.
Jogvédő szervezetek nem szólnak egy kurva szót sem, amikor eg bűncselekmény feltételezett elszenvedőjéről részletes személyiségi profil jelenik meg.
Szóval nagy itt a szar, már a szánkig ér.

7 Comments:

  • At 10:58 du., Anonymous Névtelen said…

    Elmondjam, mi a helyzet? Csak neked, csak most.

    Van a juj.hu. Ennek főszerkesztője és készítői már nem egy esetben bizonxyították, hogy a bulvár legaljához tartoznak. A juj.hu nem túl rég indult. Direkt a lejáratásra. Ez a cél. Nem titkoltan.

    Ez egy rosszul elsült gerilla marketing dolog. Ezzel vezették be a netes piacra ezt a honlapot. Nem votl érte sok ár. Csak a politika, hála a hecckampánynak, gyorsan és hülyén reagált rá. Ennyi a történet.

    Hogy a hölgy kurva, vagy csak kurvára pénzéhes, nem tudjuk meg. Nem is érdekes. A kérdés, hogy vajon áll-e bármi külső finanszírozás a dolog mögött, és ha igen, kitől.

     
  • At 11:11 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Ez már csak azért sem lehet maradéktalanul igaz, mert a rendőrök is igencsak vajtól csorgó fülekkel jöttek ki a dologból. Mi a bánatért kísérték haza, például? Eben az országban minden második embernek van rendőrvesztegetéses története, szóval ha még az erőszak nem is igaz, akkor is, bőven van jel arra, hogy a rendőrség züllik lefelé.
    Egyéként meg egy feltételezett bűncselekmény áldozatát kurávnak vagy csak kurvára pénzéhesnek nevezni nem más, mint a bűnösség vélelme.

     
  • At 12:57 de., Anonymous Névtelen said…

    Maradéktalanul egyetértek Brünnhildével.

     
  • At 9:08 de., Anonymous Névtelen said…

    Ne haragudj meg, ha azt mondom, hogy borzasztóan felületes következtetéseket vonsz le. Minek kísérték haza -> züllik a rendőrség. Ez mi? MIlyen prekoncepció? Tudod miért kísérhették haza? Például mert nem voltak nála iratok. Például mert az irataival probléma volt. Például ezer és egy más okból. Nem tudom, te melyik országunkban élsz, de én nem ismerek ennyi vesztegetéses történetet, sőt. Én bár meglehetősen sok embert ismerek, mondhatni nagyságrenddel többet, mint az átlag, de nem tudok olyan rendőrvesztegetéses sztoriról, ahol a rendőr lett volna a kezdeményező. Olyat hallottam, amikor a gyorshajtó le akart vajazni, van akinek ment, van, akinek nem. Kerékpárral kiseb esélye, hogy rendőr rádhúz valami komolyabb kimenetelű szabálysértést, autóval pillanatok alatt beleszaladhatsz egy 30-as táblába a városban. ÉS bizony a gyarló ember nem azt mondja, hogy vétkeztem, bűnhődjek, hanem azt, hogy biztos úr, itt van 10 ezer, hagyjon elmenni. Mi ez, ha nem kettős mérce, hogy ez most akkor fel van nagyítva?

    A rendőrséget hasonlítsd össze a 80-as évek rendőreivel. Amikor nem volt szakállas rendőr és nem volt beszélgetős rendőr és nem volt humanoid rendőr és a rendőr nem beszélt idegen nyelven. Nem tudom, te szoktál-e rendőrökkel elbeszélgetni, ha úgy hozza a sorod. Én igen. És azt kell mondjam, hogy a rendőrök 90 %-a, akivel találkoztam, teljesen normális ember és semmi gond nincs vele. Bulváros hogy züllik. Jó leírni, mert más bajod kivetítheted erre a helyzetre. csak nem valós.

     
  • At 10:34 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Hát ami a rendőrség 'züllését' illeti, pontosan az ügy kapcsán mesélték el jó páran, hogy szinte állandóan ki van bérelve a forgalmijuk egy tízezressel. Meg ugye ott voltak az autópálya rendőrök, az emberrabló rendőrök és még egy csomó minden, kábé két héten belül kerültek nyilvánosságra az ügyek.

    Ami a hazakísérést illeti, igen, nyilván vannak esetek, amikor az a legemberségesebb. Bár zsanett esetében elég lett volna felírni a rendszámot és utasítani, hogy bizonyos időn belül mutassa be a papírjait, különben eljárást indítanak ellene.

    Ami meg az erőszakot illeti, hát én azért elég jól ismerem a férfiakat és tudom, hgoy amikor csoportban egyást hergelik meg gratják, bizony, még a legszendébb is hajlamos a túlkapásokra, de legalábbis tele szájjal röhögni a mások túlkapásain. A rendőrség egy tipikusan olyan férfiközösség, ahol ez a fajta macsóság elfogadható. Sőt, bizonyos fokig érthető is, mert azért azt is tudom, hogy azoknak az embereknek a humoron, a vaskos humoron és a zsexen kívül nem nagyon van más módjuk arra, hogy azt a rengeteg stresszt és feszültséget ami éri őket feldolgozzák. Ugyanakkor az is nagyon életszerű, hogy átlépik a bővérű nagypofájúság és a tett közötti vékony határvonalat. Ez már csak azért is lehetséges, mert éppen az ügy kapcsán került az is felszinre, hogy alig van a rendőrségnél belső ellenőrzés, sőt, parancsnoki ellenőrzés se nagyon.
    nem hinném, hogy a rendőrök lelki alkata olyna sokban eltérne az átlag magyar népességétől, úgyhogy bizony közöttük is lehet elég sok olyna egér, aki azonnal cincogni kezd ha észrevezsi, hgoy nincs otthon a macska.

    Ebben a nagyon knkrét ügyben pedig azt éreztem, hogy a rnedőrség direkt hátráltatja az igazság kiderítését például azzal, hogy a feljelentés után majdnem két héttel kezdték el csak a felismertetést. Ha korrektek lettek volna, még a feljelentés napján bekapják az aznap éjjel szolgálatban lévő rendőröket, ezzel magukat is megnyugtathatták volna.
    aztán az is nagyon valószínű, hogy a különböző, a közvélemény és a bulvár sajtó elé egyáltalán nem való szakértői vélemények (Zsanett személyiségi profilja, a DNS vizsgálatok eredménye) bizony a rendőrségen belülről szivárogtak ki. Márpedig ezek a kiszivárogtatások igen ügyesen voltak ütemezve, olyannyira, hogy meg is fordították a közvéleményt. Ezeknek a dolgoknak legfeljebb a bíróság döntése után lett volna szabad nyilvánosságra kerülni, vagy még akkor sem.
    Úghogy bizony, a rendőrség vastagon sáros az ügyben.
    Az meg, hgoy egy feltételezett nemi erőszak sértettjétől nem vesznek kenetet a hüvelyből, hát már ne is haragudj, az normális? Hát miylen igzságügyi orvosszakértő az olyan?

     
  • At 10:42 du., Anonymous Névtelen said…

    nem tudok mit kezdeni a prekoncepcióiddal. elfogadom a létezésüket. ennyi. nem derült ki több mutyi a rendőrségről-től-nek-ből, mint eddig, csak most nagyon figyelünk és most nagyon akarjuk a rendőrök fejét.

    ami a forgalmi kibélelést illeti, ezek mesék. ha eleve tudod, hogy szabályt fogsz sérteni, persze, hogy kibéleled. amíg az emberek alapvető hozzáállása az, hogy az orvost, a rendőrt kenjük meg, addig nincs mit tenni. a vicces ezekben a történetekben, hogy ha megpiszkálod, akkor olyan eset elvétve is alig fordul elő, hogy vétlen autós kelll, hogy lefizesse vagy próbálja lefizetni a rendőrt. ott azért valami mnindig történik, csak miután a barna csík a gatyóból kikerült és a sofőr elért a legközelebbi haveri találkozóig a kocsmába, addigra fordul meg a történet úgy, hogy ő szegéy vétlen volt és a gaz rendőrök miatt van bélés a forgalmijában. az eset idején meg betérdel a rendőr elé, hogy jajj biztos úr csak meg ne büntessen. kettős mérce.

    a zsanett-ügynél tartom magam annál a véleményemnél, hogy semmi különös nem történt az igazoltatásnál és intézkedésnél. az újonnan induló web bulvárnak kellett a hírverés. ennyi. kitalált történet, igen sok pénzért.

     
  • At 11:32 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Zsoltu,már meg ne haragudj, de a Te prekoncepciód mennyiben különbözik az én prekoncepciómtól?
    És most nem kifejezetten arra gondolok, hogy Te az egyik félnek hiszel, én meg a másiknak.

     

Megjegyzés küldése

<< Home