Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/09/18

Teljesen kész vagyok, úgy érzem, mintha taknyos papírzsebkendőkkel lenne kitömve a fejem.
Mint ahogy nyilván azzal is van.
Csak legalább azt a rühös matekszigorlatot ne csináltam volna meg, de még az is megvan, hogy a fene enné meg!
Mennyi mindent tudtam volna csinálni az alatt a négy év alatt! Rendszerszervezés, jog, marketing, hardwer, programozási nyelvek, gazdasági statisztika, könyvvitel, még műszaki rajz is, a francba! Micsoda pocsékolása időnek, erőnek, életkedvnek!

13 Comments:

  • At 7:56 de., Anonymous Névtelen said…

    én is jól megfáztam.
    ezügyben teljesen őszintén együttérzek veled. :D

     
  • At 9:32 de., Blogger Salasso said…

    Hold your horses, kedves valkür! Miért akarod lehúzni az egész munkádat a klotyón, csak mert az az idióta konzulens nem válaszol? Ez még nem jelenti azt, hogy nem kapsz diplomát. Nem akarok nagyon sötét képet festeni a magyar felsőoktatásról (van ilyen egyáltalán?), de szerintem teljesen általános, hogy a diplomamunkákat nem olvassák el, nem jeleznek vissza, a konzulensek nem segítenek. Az én konzulensem pl. annak idején még a diplomamunkám témájával sem volt teljesen tisztában, mint ahogy ez a védésen kiderült. De ha már egyszer beleölted a rengeteg munkát, időt, energiát, és jó esély van rá, hogy ennek az írásnak a fejében kapsz egy diplomát, nem érdemes új témával gyötörni magad. Te is mondtad, milyen sz*r színvonalú firkálmányokra adtak már tűrhető jegyet, akkor meg te miért ne kapnál legalább egy négyest, amikor még dolgoztál is vele, mint az állat?
    Csak nyugi, menni fog ez. Ne szivasd magad, szivat az élet eléggé...

     
  • At 9:46 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Tollaskígyó, az csak a baj, hogy kifutok az időből. A leaádstól számított 2 hónap az elbírálás, utána mehetek záróvizsgára. Ha október közepéig nem tudom leadni, vége. Márpedig ez akkora munka, hogy eddig még két változtatást kért és mind a kettővel majd' egy hétig dolgoztam.

    drc: hálistennek, kutyabajom, nem vagyok megfázva. Elhasználtnak és ragacsosnak érzem magam.

     
  • At 9:51 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Jah, és ami a klotyón lehúzást illeti: ezt már akkor megtettem, amikor felmondtam. Attól a pillaattól kezdve az egész csak haszontalan szarpolírozás. Sem a konkrét diplomamunkának, sem az általa megszerzett diplomának nem lesz soha semmi haszna. Mehet az összes többi szar, a két érettségi, a technikusi oklevél, a minőségellenőri szakvizsga, a túzvédelmi szakvizsga, blablabla közé.

     
  • At 11:32 de., Blogger Salasso said…

    Megértem, hogy idegeskedsz miatta, de azért ne add fel! Még az is lehet, hogy egyszer hasznát veszed a papírnak... bár ahogy mostanában a dolgok állnak kis hazánkban, a diplomákat tényleg legfeljebb a klozetben lehet kitenni a falra... Ebből az országból el kell húzni.

     
  • At 1:06 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    El. El kellett volna már két éve, amíg még az idegeim nem voltak így elvékonyodva és bírtam 10 percnél tovább embereket hallgatni. Most már egyábtalán nem vagyok benne biztos, hogy tudnék alkalmazkodn és beilleszkedni.
    Most jöttem a patikából, 145/85 a vérnyomásom, belebetegedtem ebbe az ügybe.
    Igaza van a volt kolléganőmnek, néha inkább pofán kéne baszni valakit ahelyett, hogy játszom a jólneveltet és emésztem magam.

     
  • At 5:50 du., Blogger Salasso said…

    Nem veled van a baj. Ez az ország élhetetlen, sajnos egyre inkább az. Egy normálisabb, igényes környezetben, ahol nem jársz bokáig szemétben az utcán, ahol nem hánynak a fejedre egy ügyfélszolgálaton, ahol nem csupa depressziós, kiégett és ápolatlan embert látsz magad körül, és ahol nem azt éreztetik veled minden nap, hogy a puszta létezésed is felesleges, más lenne a közérzeted. Tapasztalatom szerint az értelmes emberek igen tetemes része fontolgatja, hogy lelép. Sosem késő!
    A kolleganődnek igaza van, néha üvöltözni kell, főleg ha a másik fél másból nem ért. Semmi sem ér annyit, hogy beáldozd az egészséged!

     
  • At 6:53 du., Blogger Kinga said…

    Brunnhilde: a leheto legnagyobb marhasag lenne itt foladni.

    Keszulj ugy, mintha elfogadtak volna, ugyis el fogjak. Ha nem lesz egy heted+ a javitasokra, javitasz annyit, amennyit tudsz, kesz. A lenyeg, hogy TE tegyel meg mindent, amit tudsz, es annal a pontnal, ahol mar nem a TE HATOKOROD, allj meg, es vond meg a vallad. Tudom, hogy ez kurva nehez, de muszaj, mert nem vehetsz magadra olyasmit, amire neked SEMMI hatasod sincs.

    Es meg egy: nem ertek egy mukknyit sem ahhoz, amibol diplomazol, de azt tudom, hogy a szamitastechnika (es rokonai) diplomak a leheto LEGKONVERTIBILSEK, mar ami az USA-t illeti pl. Eppen a napokban szamoltam ossze, hogy az itteni kozelebbi ismeroseim es barataim tobb, mint haromnegyede szamtech-es allasban van itt, semmi nehezseg aran. (Jo, a maradek meg orvos :)))

    Szoval erre is gondolj - nagyon jo befektetest tettel ezzel. Ahogy Q. is mondta, sosem keso elmenni - foleg nyugaton senki nem nezi, hany eves vagy, raadasul mobil is vagy, es ha meglesz a diploma, igen-igen megnonek az eselyeid.

     
  • At 10:48 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Kinga, nem vagyok informatikus, nem is leszek soha. Szimpla egérmarkolászó vagyok csak.
    Egyébként igazad van, egy szinten túl vállat kell vonni.
    Éppen azt teszem.
    Leszarom, hogy egész pontos legyek, itt nekem nincs több tennivalóm, legfeljebb az asztalborogatás. ahhoz meg nincs már erőm.

     
  • At 11:35 du., Blogger Kinga said…

    Nem tom, mi vagy:)), nem foltetlenul informatikusra gondoltam, hanem mindenfele ehhez kapcsolodo teruletre. Az en legeslegjobb (magyar) baratnom ferje itten (USA) database administrator... tudasat s vegzettseget (hogy pontosan mi, nem tom) otthonrol hozta, es KAPKODTAK utana... Most vettek HAZAT SF-ban... (a vilag egyik LEGDRAGABB ingatlanpiacan).

     
  • At 7:54 de., Blogger Salasso said…

    Kingának igaza van. Egy bármiféle, számítógéppel kapcsolatos papírral alighanem többre mész, mint egy bölcsészdiplomával, még akkor is, ha nem vagy képzett informatikus. Szépen begyűjtöd a papírt, oszt' az első adandó alkalommal lelépsz. Szóval csak fel a fejjel, semmi depi, és ne idegeskedj; azzal csak magadat bünteted mások hülyesége miatt. :)

     
  • At 8:43 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Köszönöm a biztatásokat. Remélem, még jobbra fordulnak a dolgok.

     
  • At 11:08 de., Anonymous Névtelen said…

    Régóta csodálom, hogy mekkora szervezőkészséggel fekszel neki a dolgaidnak. Én már rég kidőltem volna. De ez most nem az egyébként kitűnő szervezőkészséged próbája.

    Most különösen, és úgy általában szabad több türelmet kérni a számodra legfontosabb ember, saját magad számára?

    maria

     

Megjegyzés küldése

<< Home