Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/03/10

Igen, igen, igen! Köszönöm mindenkinek, aki velünk volt.

Ilyen emiltet kaptam én a legkedvesebb opera rajongó barátnémtól. Volt még benne egy vers is, egy üzenet haza, hogy majd lesznek még itt Kőmíves Kelemenek, akik nem habarccsal, de nem is embervérrel ragasztják össze a leomlott köveket.
Évek óta összejárunk, egymás mellé vesszük a bérletet, karácsonyra csokit meg színházjegyet adunk egymásnak, ha megyek, csinálok a férjének fetasajttal töltött, fűszeres olajban érlelt cseresznyepaprikát meg ilyenek.

És még mondja rám valaki, hogy nem vagyok toleráns.

És merjem azt állítani magamról, hogy nem tudok hazudni.
Dehogynem!
Mint a vízfolyás.

7 Comments:

  • At 12:24 du., Anonymous Névtelen said…

    Sokkal könnyebb toleránsnak lenni, ha nem gondolod, hogy a "másik oldal" az ősgonosz, a haza ellensége, áruló meg mittudomén. Vannak jobbos ismerőseim, de szerencsére megkímélnek az ilyen levelektől. Lehet intelligensen is kezelni a dolgot, például még a fősulira jártunk, amikor tombolt az egyik őrült kampány (2002, nem volt semmi). A csoportunk igazán jó csapat volt-lett, az évek alatt összekovácsolódott. Láttuk is világosan, hogy jóra nem vezethet, ha politizálni kezdünk abban a légkörben, a véleménykülönbségeket meg ismertük korábbról, úgyhogy értelme se lett volna. Szépen kiiktattuk a témát, és így épségben átvészeltük azt az időszakot. De azt én is nehezen tolerálom, amikor kizárnak a nemzetből vagy épp elkergetnének az országból, ha nem velük értek egyet. Rossz hírem is van: maradok.

     
  • At 12:32 du., Anonymous Névtelen said…

    Olyan cseresznyepaprikát csinálhatnál nekem is... :D

     
  • At 12:48 du., Anonymous Névtelen said…

    off
    Osvárt Judit [oj] (1145) Üzenek
    újra titkárnőt keresünk. gyors, pontos, értelmes, precíz, jó helyesíró, vidám, angolul jól tud, DE TÉNYLEG TUD, NEM KAMUZIK, esetleg németül is beszél. 9-től 5-ig tartó meló, 125 ezer Ft nettó bejelentett fizetésért. olyan embert keresünk, aki nem ideiglenesen keres állást, nem szükségmegoldásból jönne, van gyakorlata irodai munkában, át tud kapcsolni egy telefont, aki nem ugródeszkának tekinti ezt az állást a csillogó-villogó médiába, és akinek nem derogál a kávéfőzés. azonnali hatállyal kezdhet. magyar és angol cv-ket várok a judit.osvart@gmail.com címre, és kérem, hogy aki már megkeresett, az ezúttal ne jelentkezzen. köszi!




    március 10., 10:37
    on
    k

     
  • At 1:18 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    k., ez gyors volt, köszönöm!

    Tibor, valahol már leírtam a sajttal töltött cseresznyepaprikát, de csinálok is szívesen.
    Hova lett a honlapod?

     
  • At 2:21 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Tünde, teljesen igazad van, én is abba kapaszkodok, hogy egy jó embernél mindegy, hogy kire szavaz.
    Csak leglaább ne tömködné tele a postafiókom ördögszarvas Gyurcsányt ábrázoló, bazinagy pps fájlokkal. Amikor egy levélen látom, hogy már harmadszor forvardolja valaki, és hogy még harminc más címmel együtt szolgáltat ki a spamküldőknek, szóval olyankor mindig megroggyan kissé az emberekbe vetett, amúgy is elég ingatag hitem.

     
  • At 4:14 du., Anonymous Névtelen said…

    Addig van rendben az ország, amíg ti együtt tudtok színházba járni és barákozni. Minden más csak sallang.

     
  • At 4:23 du., Anonymous Névtelen said…

    Tudod, kinek mi... Nekem tájképes-állatos-vicces pps-eket küldenek tucatszám. Egy valaki próbálkozott mással, szóltam, hogy nem kérem, azóta nem küldi. Próbáld ki. ;-)

     

Megjegyzés küldése

<< Home