Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/10/08

Fidelio

fidelio

Címkék:

3 Comments:

  • At 3:56 du., Blogger Mélisande said…

    Hú, télleg, ez a mosdótálas jelenet elkerülte a figyelmemet. Ez nagyon jó! (Hiába túl fáradt voltam tegnap, nem görcsölős nap utánra való az ilyesmi.)

     
  • At 5:29 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Voltak még ott gyönyörű dolgok, nekem nagoyn tetszett, amikor egyik szinten a börtönőrök masiroztak fel-alá, a másikon a római katonák, közben meg a gyerekek háborúsdit játszottak. Szerencsétlen leonóra meg csak kuporgott legalul. Ez mondjuk már tényleg nagyon el van emelve a történettől, de hát az úgyis olyan abszurd, nekem igy sokkal jobban tetszett, mint ami megvan lemezen. Az se nem rossz pedig, Roccot polgár, Florestant Kauffmann énekli, és a lányok is nagyon jók. Harnoncourt vezényli, szóval minden oké vele, csak éppen nem jön át az egész abszurditása és hogy végülis az egyes szereplők hogy viszonyulnak ehhez az önkényuralomhoz. itt ugye roccót már elemeztem, Jaquino meg ugye először ösztönösen Pizarro pártjára áll, később, amikor megtörténik a hatalomváltás meg sunyit. Szóval nálam nagyon bejött ez a rendezés, alig várom a pénteket.

     
  • At 3:45 du., Blogger Rowena Shepard said…

    Nekem Florestanra gondolva még mindig Simándy jelenik meg lelki szemeim előtt, mert van vele egy cd-m, amin énekli az áriát. Gyönyörűség.

    Amúgy csak egyszer láttam a darabot, koncertszerűen, úgy dögunalom volt.

     

Megjegyzés küldése

<< Home