Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/09/29

B+

de nagyon!!!!

A Ramadán kellős közepén leszerveztem a főnökömnek egy utat. Meglett a meghivólevél, várták a nagykövetségen, és mivel tényleg nem volt ideje elmenni még fényképészhez se, megoldottam, hogy futár vigye be a kérelmet, csinálják meg úgyis. Mindezt úgy, hogy a főnök egész nap tréninget tart, az infoigény apránként derülnek ki, Magyarországon például a legritkább esetben kell ráirni egy hivatalos papirra az apőnk nevét. Pénteken, amikor én elkezdtem, a célországban hétvégi szünnap volt, vasárnap, amikor ők dolgoztak, nálunk volt munkaszünet, és mondom, közben tombol a muzulmán Nagyböjt, amikor ott ugyanúgy megáll az élet, mint nálunk Karácsony és Szilveszter között. Szóval mindent sinre tettem, meg boritékba, taxi vitte a cuccot a nagykövetségre, ott már előre lehelt bélyegzővel várták, és erre mi történik, na mi???
Hát az, hogy mindent odaadtam, csak az útlevelet nem. Illetve hát nem volt nálam, eszembe sem jutott elkérni, örüoltem, hogy a mindenféle aláirásokat begyüjtöttem.
Hát igy nem sikerült ma csodát tennem. Még mindig sokkban vagyok egyébként. Nagy baj nem lett belőle, mert eleve senki nem bizott benne, hogy összejön, de hát olyan szép lett volna....

Más:
aki a gyerekét be akarja kicsit vezetni az opera világába, gyorsan kapja össze magát és vegyen jegyet a Pomádé király új ruhája bemutatójára.
Nekem mindig is a kedvenc operáim közé tartozott a Pomádé. Persze Gregor József miatt kezdtem rá járni pár éve, amikor még ment, régen levették a repertoárból és nekem nagyon hiányzott a kedves, vicces kis opera. Most Szvétek László, a II. sz. legkedvesebb basszusom kapta meg a cimszerepet, hangilag biztos rendben lesz a dolog. A második szereposztásban is egy rendkivül tehetséges fiatal énekes, Cser Krisztián fog debütálni, őt is hallottam már, nagyon rendben van a fiú.
Szerintem látványvilágában is jó lesz a darab, ami meg a rendezést illeti, hát ezt nem holmi haknista fogja odakenni, hanem Kovalik Balázs csinálja, akinek a rendezéseit úgy általában is szeretem, de most külön fontos, hogy ő találta ki a MüPában a gyerekeknek szóló opera keresztmetszet sorozatot.

.
Helyesbités: bocsánat, ezt benéztem. Kovalik Balázs csak a honlap bevezetőjét irta, a darabot Toronykőy Attila rendezi. Mindegy, akkor is érdemes rá elmenni.

Címkék: ,

2 Comments:

  • At 7:57 du., Anonymous Névtelen said…

    Kovalik zseniális, de hát ezt nem ő rendezi. Mindenesetre a nevét azért adja hozzá, hátha jó lesz.
    Az opera amúgy baromi szellemes és jó mű.
    k

     
  • At 11:23 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Köszi, javitottam. Jól beégettem magam, ez még a FEsztblogon is kinn van. Nem tudom, honnan vettem.

     

Megjegyzés küldése

<< Home