Brünnhilde szikláján

Valló világ

2009/04/26

Az a bizonyos alacsony kerités

Hát kérem, nem hogy alacsony, tán nincs is.
De hogy lyukas, az biztos.

Jöttünk hazafelé a mai Jakab és az Ura főpróbáról (Grane beteg, bringadokinál van hétfőig) és már nem is tudom miről beszélgettünk, amikor a Gyöngyösi utcánál a szemközti ülésről egy pasi átszólt, hogy bocsássunk meg, ő nagy magyar, acélfaszú gyerek, és kiválóan beszél németül. Aztán átült mellénk, lába közé fogta a műszálas zsákvászonból készült szatyorját és egyszuszra elmesélte, hogy ő bizony tele van pénzzel, hogy bár Újpesten lakik, de a lila szin szerinte nem szép, a zöld viszont igen, az a magyar zászlóban is benne és Hajrá Fradi! És ő minden tüntetésen és meccsen ott van, mert nem lehet egy országgal azt csinálni amit ezek a szemetek, egy magyar vérű ember ezt nem tűri, egy fradi drukker meg pláne nem.
Mindezt a Gyöngyösi utca és Újpest Városkapu közötti, alig két perc alatt mondta el.
Anyám, másfél perc alatt megismerhettem egy komplett emberi sorsot, annak minden frusztrációjával, összeesküvéselméletével, vágyával és kudarcával együtt.
Még mindig nem tértem magamhoz, egy ilyen lottyadt pocakú, ám annál acélfaszúbb hazafi, aki a lába közé rakott szatyorban tartja a rengeteg pénzét meg a Fradi-sálját.
Már a második kupak unikumot iszom, de még mindig nem hiszem el, hogy nem csak álmodtam.

Címkék: ,

4 Comments:

  • At 10:51 du., Blogger Kinga said…

    Brünnhilde: nem tudom, mi lesz a valasztasok utan. Azt hallom majdnem minden ismerostol, hogy keszulnek az illegalitasra. Ez igy lehet, hogy humorosan hangzik (vagy csak en gondolom ugy, hogy esetlen humorosan hangzik), de halalkomolyan gondoljak, es tenyleg keszulnek. Sok mindent megeltem a rendszervaltas ota (jo, abbol 14 evet lassan nem otthon), de en meg ilyen egysegesen rettego vagy elkeseredett vagy nemistudommilyen hangulatot meg nem tapasztaltam a (baloldalra huzo) barati korben.

    Remes, milyen egyeb hireket is hallok, a radiobol (hogy kis hijan halalfelelem uralkodik, mert biztosak a lefejezesben es kizsigerelesben a rendszervaltas - valasztasok - utan), azt, hogy a baloldal majdnem utolso (ambar mar igy is beka segge alatti szinvonallal dicsekvo) sajtoorganuma, a Nepszabadsag szerkesztosege kozos lesz valoszinu a Blikk (!) szerkesztosegevel, es meg sorolhatnam. (Ez utobbi nem biztos, hogy a rendszervaltashoz tartozik, de picit oda is, kozvetetten.)

    Mondom meg egyszer: ilyen hangulatot en meg nem tapasztaltam 89 ota.

    Nem tudok mint mondani.

     
  • At 3:41 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Ez a folyamat már elég régóta tart, csak hát engem annyira idegesit, hogy inkább kicsukom a tudatomból. Én egyébként nem a baloldal (vagy minek nevezzem) háttérbe szorulását és a jobboldal (vagy minek nevezzem) előretörését tartom veszélyesnek, hanem a butaság terjedését. Mint ez a metróbéli acélfaszú, vagy mint 'egy kaszttal feljebb' az én egyik-másik kollégám. Elképesztő, kire és mire képesek ráfogni a balfaszságukat és a lúzerségüket. Ezeknek még nő is azért nem jut, mert a kormány vagy ellopja a pénzt, vagy a cigányoknak adja, igy aztán ők nem tudnak fenntartani egy kocsit, amivel csajozhatnának.
    Na most az ilyeneket bármilyen ideológia beszippanthatja, teljességgel a véletlenen múlik, hogy éppen mikor hova csapódnak. Most éppen az ún. jobboldalon van több gátástalan gazember, aki ezeket az embereket beeteti.
    Én is iszonyatosan érzem egyébként magam.

     
  • At 3:53 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Jah, további adalék: az egyik komolyzenei portálon bezárták a politizálós topikokat. Nem tudom pontosan, hogy mikor, mert már régóta nem irok oda, annyira zavart a kioktató, fennsőbbséges, kötözködő hangnem. Annál is inkább, mert alapból azt gondolnád, hogy a zenészek és zeneszeretők műveltebbek, ebből kifolyólag empatikusabbak az átlagnál. Hát nem, ha annyit mertél irni, hogy a Pomádé van olyan értékes darab mint a Bánk bán, neked estek, izekre szedtek, lehülyéztek, elárasztottak spamokkal, éppen csak le nem nyomozták az IP cimed.
    Szóval pár hete bezárták a politikai topikokat, azóta szinte alig irnak a fórumon. Egyszerűen nem tudnak miről beszélgetni, ha nincs megengedve az anyázás. Illetve, az a néhány hozzászólás, ami zenei témában születik, ugyanolyan személyeskedő, kioktató és gyűlölködő, mint eddig, amikor "politizáltak".
    Képzeled hol tartunk, ha már a zenéről sem lehet kockázatok és mellékhatások nélkül beszélgetni?

     
  • At 9:07 du., Blogger Rowena Shepard said…

    Én se járok már a fórumokra, csak az operavilágéra. Ott csak páran vagyunk és senki se politizál. A többi tele van idiótákkal.

    Komolyan, miféle világ lesz itt? Ha Alberich hatalomra jut, az se lett volna olyan rossz, mint ezek. Ha nyer ez a szélsőjobbos csürhe, én is elmegyek innen. Egyszer is elég volt belőlük.

    Aki meg rendes, józan újságot akar, olvasson Népszavát. Ott még "megírják". Persze, a jobbosok nem értik se az iróniát, se a nyílt, gyilkos gúnyt. "Akinek van humora, mindent tud, akinek nincs, mindenre képes". Ezeknek nincs.

     

Megjegyzés küldése

<< Home