Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/04/10

NEM politizálok!
Hiába erőlködik a rádió, az újságok, az internetes portálok, hétvégén, továbbá ünnepnap és éjfél után nem politizálok!!
Ennek roppant egyszerű oka van: a fenti időpontokban a politizálás csúnyít.

Én most sonkát főzök (előtte egy éjszakára beáztattam, és most 15 db tojással körberakva duruzsol a füstölt malachusi a legnagyobb inoxlábasomban), kirándulok vagy sétálok, és üsse kavics, kicsit, de tényleg csak nagyon kicsit takarítok.
NEM politizálok.
Inkább holnapra előkészítek egy zöld salátát, amihez körömnyi darabokra szabdalok néhány salátalevevelet, ollóval hozzávagdosom egy csomag friss zöldhagyma zöldjét, egy 10 dekás olajbogyót vékonyan beleszeletelek, továbbá beletépdesem a reggeli séta alatt gyüjtött nagy csokor pitypang levelet (csak olyan növényt szedek, ami még nem virágzik, mert virágzás uán keserű!), pár spenótlevelet és egy kis csokor petrezselymet. Holnap ezt az egészet picit megsózom, löttyintek rá egy kanálnyi almaecetet és olívaolajat, reszelek rá egy leheletnyi tormát, és ezt teszem a sonka mellé. De vigyázat, holnapig jól záródó dobozban a hűtőben kell tárolni, és csak közvetlenül fogyasztás előtt szabad rátenni az öntetet, máskülönben meglottyad a saláta.
Ha megfőttek a tojások, kiszedem őket a sonka (pontosabban füstölt malachús mellől) és letörölgetem róluk a zsírt, majd vöröshagyma héjával együtt forralt vízbe teszem egy jó órácskára. Szép pirosbarna tojásokat kapok.

Mondjuk, valaki szólhatott volna a Napocskának hogy húsvét van, és éppen ideje lenne kisütni.