Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/05/09

Ettől sem lett jobb kedvem: Verekedés a kendertüntetésen Index





Allah növessze szép hosszúra a szakállukat ezeknek a szellemi impotenseknek, hát nem kéne a rendőreinket beíratni egy konfliktuskezelő tanfolyamra???
Nem létezik hogy nem találják meg a hangot azzal a pár tucatnyi szélsőségessel!

Meg persze a társadalmunknak sem ártana egy kommunikációs tréning: az ugyanis, hogy az egy-két füves cigit kipróbáló kölyköt ne a rendőrség meg az igazságszolgáltatás "vegye kezelésbe", nem azt jelenti, hogy ezentúl szabad lenne a vásár és kipusztul a nemzet a kábítószerezéstől.
Hanem sokkal inkább azt, hogy a srácok pedagógusi segítséget, életvezetési tanácsokat, önismeretet kapnának két-három év letöltendő vagy felfüggesztett börtön helyett. És míg a rendőrségi - bírósági eljárás csak dacot vált ki egy egyébként is kockázatkereső kamaszból és taszít egyet azon, aki a lejtő szélén imbolyog, addig a családdal való foglalkozás, a füvezéssel játszadozó kölyök ingatag érzelmi életének stabilizálása, új perspektívák megmutatása az esetek nagy részében segít a kölyöknek abbahagyni.
De persze aki nem akarja érteni, aki a fiatal életek tönkretételét is megfizethető árnak tartja csak azért, hogy mumusnak tüntethesse fel a liberálisokat, az kerepeljen kedvére.

Attól még több esze lehetne a rendőreinknek, pláne, ha maga a rendőrkapitány felügyeli a demonstráció rendjét. Balfék.