Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/05/18

:-)) Jóestét!!!

Az a mosoly-jel ott a bal felső sarokban csak önmagam biztatására szolgál.
Ma volt két perc, amikor fel akartam borítani egy asztalt, kirúgni egy ajtót, és mint egy western-hős, örökre kisétálni a munkahelyem életéből.
A múlt héten már nyafogtam holmi háttér-mentéseken és írásjogokon, nos, mára állt össze a kép:
1. pár hónapja van a cégnél egy levelezési lista, amelyiken valamennyi dolgozó rajta van (elméletileg, majd később meglátjátok)
2. két hete hét végén kicserélték a szervereket, ezért mindenkinek küldtek egy levelet, amelyen ezt bejelenetették és tanácsot adtak a használatban lévő anyagok átmentésére.
3. a mi departmenünkben (sic!, osztály, de legyünk proccosak) senki, értitek, senki sem kapott ilyen levelet.
4. múlt hétfőn a munkatársak üresen találták az eddig megszokott közös tárat, telefonálgatni kezdtek.
5. az informatikusok sértetten amiatt hogy ez a sok balfasz még egy sima tárhelycserét sem tud megérteni, közölték az új háttértár címét, és mondták, hogy mindenki mentse át a saját anyagát az új helyre.
6. a munkatársak ezt meg is tették, ki-ki tehetsége szerint, volt, aki csak a saját mappáját, volt, aki a teljes anyagot, volt, aki a statisztikákat és címjegyzékeket is. Szóval, az eddig X Mbyte anyagunk hirtelen 3X Mbyte helyet foglalt el.
7. csütörtökön kezdtem úgy dolgozni hogy tárhelyre kellett volna mentenem, valami hibázott, én is telefonáltam. Útmutatásuk szerint átmentettem volna az anyagom, de hamarosan kiderült (titkárnő vagyok, minden munkatárs mappájába dolgozom) hogy mást látok mint a többiek, és menteni sem tudok.
8. csütörtök-péntek telefonálással telt el, kiderült, hogy 4 hónap nem volt elegendő arra, hgoy létszámba vegyenek, nem szerepeltem a listán, így nem kaptam a közös tárra írásjogot.
9. pár nap kínlódás, főosztályvezető, igazgató, mindenki az informatikust meg a személyzetist győzködi. Szerintem csak simán a belüket kellett volna kitaposni, de legalábbis kirúgni mindkettőt.
10. ma összeakadtam az egyik informatikussal, és kérdőre vontam, hogy mégis, miért nem értesítettek a tárhely cseréjéről?
11. megsértődött, hogy a dolgozók folyton kidobják a listán érkező hírleveleket, aztán őket hibáztatják az információhiányért.
12. nem értettem, mert a mi osztályunkon SENKI sem kapott értesítést. Körbeszaladtam, személyesen ellenőríztem a 16-ból 10 kolléga postáját, SEHOL sem volt ilyen levél. Sőt, egyetlen, korábbi témákban érkezett körlevél se. A legtöbben (engem is beleértve), nem is tudták hogy létezik ilyen lista.
13. írtam egy levelet a pasinak, amiben megemlítettem, hogy esetleg, tán, véletlenül, nem-e lehet-e hogy-e nem-e vagyunk-e rajta-e a levelezőlistán-e?
14. azt válaszolta, szó szerint idézem: "Eddig sem hátráltattuk az Önök departmanjának munkáját, kollégáim nevében is megígérem, hogy ezután még segítőkészebbek leszünk."
15. itt szakadt el a cérna. Mert azt értem, hogy egy lista összeállításából kimarad pár kattintás, és ezzel együtt pár név, de a jóqrvaéletbe, ha már érezzük hogy büdös van, ne kenjük szét a szart, hanem kérdezzük meg gyorsan hogy "MIT TEHETÜNK HOGY HELYREHOZZUK A HIBÁT????"

Én speciel a gatyacserét javasolnám.
Vagy én megyek. Nem bírom se a büdöset, se a szarmázolást.