Brünnhilde szikláján

Valló világ

2004/08/05

:-)) Szépjóestét!

Úgy látszik, nincs az a kifacsart citrom, amiből pár cseppet még ne lehetne kipréselni.
Holnap délután jön a húgom, esti meló után még beszaladtam a teckóba sajtért, felvágottért, korpás kenyérért.
Hihihi, jó kis móka lesz.
A csajszi azt hiszi, hogy nekem jön segÍteni és hogy egész hétvégén dolgozni fogunk.
Nem tudja, hogy én két hete hétvégén mindent megcsináltam, miénk lesz a péntek délután, szombat egész nap, vasárnap délig.
Szombaton szépen elindulunk, majd azt mondom neki hogy útfelbontás miatt nem tudunk a busszal menni, metróval kell kerülni. Megcsináltatom vele a szendvicseket meg a salátát, mindent, amit szoktunk vinni egy ilyen hétvégi melóhoz, csak a meglepetés az lesz, hogy az állatkertben fogjuk megenni. Nagyon régóta szeretné már megnézni, hát most kolbászolunk egyet. Utána a Közlekedési Múzeumra gondoltam, de addigra nyitva lesz a plakátkiállítás is, valószínűleg inkább azt nézzük meg. Majd eldől.

A teckóban vettem negyed kiló Anikó sajtot, most centis kis kockákra vágom, jó bőven megszórom provance-i fűszerkeverékkel, másfél deci csípős olajat (olívaolaj, pár hónapja ázik benne néhány tűvel megszurkált egérpöcspaprika) kikeverek egy gerezd zúzott fokhagymával, és meglocsolom vele a felkockázott sajtot. Naponta kétszer óvatosan átkeverem, ha marad belőle (nem biztos, minden átkeverésnél bekapok pár kockát) szombat estére pont ideális vacsora lesz, friss kenyérrel vagy pirítóssal és paradicsommal. A fűszeres olaj, amiben érik, pont jó lesz a vasárnapi salátára.

Egyszerű dolgokat fogok főzni, csodaszép cukkiniket vettem, félcentis szeletekre vágom, és roston szép kockásra sütöm. (van egy csúcsszuper öntöttvas serpenyőm, aminek bordázott az alja, azt hívom grillnek, tudja valaki hogy hívják?) Holnap korán kimegyek a piacra, veszek csirkemellet, szeletekre vágom, és a szeleteket bekenem evőkanálnyi olívaolaj, mokkáskanálnyi mustár, pár csepp vörösbor és késhegynyi curry megy egy kis frissen őrölt bors keverékével. Fóliába csavarom, estére pont megérik, szép kockásra meg lehet sütni a cukkini mellé.

Szombat este kimegyünk a Lánchídra, kürtőskalácsot szeretnék desszertnek a fűszeres sajt után, meg idegenvezetőt akarok játszani a hugi mellett. A siklóval felviszem a várba, szóval jó kis meglepetés-hétvége van betervezve.
Hogy őszinte legyek, legalább annyira szervezem magamnak, mint neki.
Iszonyú fáradt vagyok. De tényleg.
Jó lesz egy kicsit túristának lenni, itthon.