Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/03/04

Még tíz percig tart a munkanapom(hetem) és elered az orrom vére. Kettőkor vége a munkaidőnek, negyed háromkor jön a főnökasszonyom, hogy meg kéne írni egy levelet.... hát persze, írjuk meg..... mindjárt jön..... háromnegyed háromkor kipirulva szalad, hogy hát ő elnézte az órát, most már inkább ne, menjek haza nyugodtan.
Uhhh.
Istenkém, add, hogy ne legyek főnök, vagy ha mégis leszek, akor add, hogy ne vegyem természetesnek, hogy emberek várnak az utasításaimra. Ámen.

A hó is esik, már reggel óta megállás nélkül szakad, torkig vagyok vele. Nagyon szeretem a telet, nagyon élveztem a kemény, csikorgó hidegeket, jó melegen felöltözve taposni a havat, utána inni egy forró teát, de mostmár elég!
Mondom: ELÉG!!!
Tavaszt akarok, langyos szellőt akarok érezni a meztelen lábszáramon, rügyillatot akarok és azt, hogy a Nap kicsit megpirítsa az orrom hegyét és a trikóból kilátszó vállamat.
Nagyon fáradt vagyok, hisztis, nyűgös, türelmetlen. Próbáltam pedig kirángatni magam ebből a rosszkedvből, de nem sikerült. Kószáltam kicsit, egy szaküzletben sikerült megtalálnom azt a tűzhelyet, amilyenre már nagyon régóta fáj a fogam: keskeny álló gáztűzhely, csak két főzőlyuk van rajta és üvegajtós, világítós sütő. Kerek 15 centivel keskenyebb mint az átlag tűzhelyek, nem kilógni fog a pultból, hanem még keskenyebb is annál. A mintadarab sérült volt, az eladónő meg olyan példánya a HüPinek, hogy kiállításokra lehetne hordani. Van ilyen, de nincs az eladótérben kiállítva.... katalógust sem tudok mutatni..... Ja, hogy meg akarja nézni? Hát akkor ki kell menni a raktárba..... Nem tudok rendelést felvenni, ez miért nem jó?.... Be lehet festeni..... Nem fér fel az autóra, már lezártuk a rendelést.... Másfajta??? Háááát, van fent egy ehhez hasonló, csak üvegajtós, de ezer ft-tal drágább.... ja, hogy az is jó? Háááát, mondhatta volna.... Nem tudom, hogy kinek rendeltük. Lehet csak bemutatódarabnak, ilyenkor már nincs bent a főnökom. Tessék bejönni hétfőn.
Lidérc. Fél órámba került, mire a hülye tyúkból kimasszíroztam, hogy a hétfői rendelésben van egy ilyen tűzhely és ha esetleg addig el nem viszik, akkor megvehetem. Előleg? ugyan, ilyesmi az eszébe sem jut egy kereskedőnek. A legszívesebben bedugtam volna a liba fejét egy sütőbe és rácsaptam volna az ajtót, hogy eltörjön a nyaka. Pont úgy viselkedett, mint akinek megtiltották, hogy eladja azt a nyomorult tűzhelyet. Ráadásul nem is mehetek máshova, kizárólagos forgalmazók, nekem meg kell az a 15 centi a konyhámba!!! Sőt, sürgős is a dolog, a hétvégén lomtalanítás van, most tudom kidobni a régit.

Most lefekszem, és mire felébredek, el fog állni a hóesés, a jómanócskák kitakarítják a lakásom, kiszerelik a régi tűázhelyet, ki is viszik, és egyébként is, mire felébredek, szép leszek megint, üde, friss és harmatos és tele leszek energiával.

(ha hamarabb felébrednék, a gazdákra még azért visszatérek. Kezdik végleg elveszíteni a jóindulatom.)