Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/03/24

:-)) Szépjóestét!
Ki vagyok facsarva. Már csak holnap kell dolgozni, meg holnap este, meg holnapután délelőtt. Szóval kettőt alszom, és itt a hétvége. Csak kibírom, nem? Ennél töbet is kibírtm már, hát ez a két nap nem fog ki rajtam.

Máma beugrottam egy drogériába, elfogyott a mosóporom. Először nem értettem, hgoy miért kapar a torkom, miért olyan rossz ízű a szám, de hamar rájöttem: a bolt tömve van húsvéti locsoló kölnivel.
Iszonyatos bűzt árasztanak.
Komolyan mondom, olyan szaguk van, mintha az ember egy WC-illatosítóval inhalálna. Borzadály.

Szóval itt az ideje, hogy a férfi olvasóimat felvilágosítsam a .... khm-khm, szóval ....
Na, tudjátok, itt a tavasz, nyílnak a virágok, ébredezik a természet. Mondjuk van egy virág, meg egy méhecske. A virág gyönyörű, illatos, a harmatos bibéje mágnesként vonzza a méhecskét. Az ráröppen, nyalogatja, szagolgatja, minden zegét-zugát bejárja a kis virágnak és közben .... szóval közben a virágporral megtermékenyíti a mézgás kis bibét, és szóval tudjátok .... a virágban fejlődni kezd a kis magocska ... Ha jó melegben van és nedvességet is kap, akkor új élet fejlődik belőle.
Na, szóval valahogy így kezdődött.
A meleg az jön magától, az eső nem mindig, így hát nedvességről kell az embernek gondoskodnia.
Egyszer, nagyon régen egy hosszú szakállú, bölcs öregember kiatlálta, hgy ha a nőket úgy meglocsolják mint a virágokat, akkor termékenyek lesznek a nők is, a föld is, sok gyerek lesz és bő termés, szóval mindenki boldog lesz.
na, ettől kezdve locsolkodnak a férfiak húsvétkor.
Eleinte friss kútvízzel, vödörből locsolták a lányokat, később jószagú illatszerekkel, rózsavízzel, majd ahogy treltek az évszázadok, egyre rafináltabb illatkompozíciókkal.
Itt kezdett elromlani a dolog, mert amig a víz többé kevésbé ingyen van, addig a szagos víz pénzbe kerül. És ami pénzbe kerül, az áltlában jó üzlet.
Úgyhogy mindenféle emberek elkezdtek jó illatú vizeket gyártni és azt jó pénzért eladták. Mindenki boldog volt: az illatszergyáros jól keresett, a nők élvezték a jó illatot, a lcosolkodó féfiak meg élvezték azt, hogy a nők élveznek. Vagy valami hasonló.
igen ám, de vannak gonosz emberek, akik úgy akarnak sok pénzt keresni, hogy az nekik a lehető legkevesebbe kerüljön. Mit csináltak hát, na mit? Hát elkezdtek mindenféle szírből-szarból kölninek nevezett trutymókat gyártani. A férfiak vették, mert ők úgy vannak megcsinálva, hgoy nem tudnak különbséget tenni a jó és a rossz szagok között. Erre csak a nők képesek. azok viszont nagyon, elkezdték rettenetesen útálni a büdös kölniket és mindent elkövettek, hogy a férfiakat leszokassák a locsolkodásról. Például azzal alázták meg őket, hogy pénzt adtak nekik, kvázi kifizették őket: én termékeny leszek és soha nem hervadok el, ez nekem ennyit ér, tessék, eridj, kérem a következőt!
Hát valahogy így.
nem tehettek mást szegény nők, mert azok a kölnik nem csak büdösek, hanem marnak is, mint a lúg: a bőrön égővörös, hámló foltokat hagynak, a ruhát kifakítják, a szagukat nem lehet kimosni. Az ember hajat mos hétfőn délben, hétfőn este, kedden reggel, kedden este, de még akkor is érzi magán azt a fertelmes bűzt.
De a férfiak még a pénzzel sincsenek eléggé megalázva, sok van köztük, aki még mindig locoslni akar, mert azt hiszi, hogy ezzel a nőnek örök fiatalságot biztosít, aminek ugye minden nő örülne, ha .... ha szaga nem lenne annak a qrva örök ifjúság vizének!!! Szaga???!!! Bűze!!! Olyan bűze, amit egy hétig se moshat ki az ember lánya magából!

Én ugyan ismerek egy pasit aki a húsvéti locsoláshoz a felesége Chanel-ját csórta el, de ő szegény egy hétig a kanapén aludt és kis híján válóperig ment a dolog. Úgyhogy ez -mármint a márkás illatokkal való locsolás- általában nem működik.
Szóval fiúk, mi lenne, ha visszatérnénk a rózsavízhez?
nem viccelek, tök komolyan mondom!
Minden drogériában lehet kapni arcápoláshoz használatos rózsavizet. Általában így is hívják, esetleg rózsa-tonik vagy hasonló. Kétdecis üvegben van, ára párszáz forint, a parfümök töredéke. De az árán kívül van más előnye is: az enyhe rózsaillat kellemes, nem csavarja az ember orrát, nem köhögtet, nem issza be magát hajba, bőrbe, függyönybe, ágyneműbe, párnába ..... Nem kell utána szellőztetni. Mit szellőztetni?? nyitot ablaknál aludni, és még akkor is csavarja az ember orrát a fertelmes, édeskés szag. És ami a legfontosabb, mivel arcápoláshoz tervezték, nem mar, nem csíp, nem éget, nem hámlik utána a bőr, nem fakul ki tőle a ruha.
Lehet locsolni bőven, lehet permetezni, át lehet tölteni csinos kis üvegcsébe, és ha a férfiember előre szól, hogy ez tényleg rózsavíz, akkor a nők nem a hónaljukat fogják odatartani a locoslkodáshoz, mint azt ahogy egyszer már volt szerencsém látni.

De tényleg.
A locsolkodás annyira kedves szokás, ne hagyjuk kihalni csak azért, mert pár faszari vegyigyáros szagosított, tömény sósavat árul locsolókölni néven!

Amit biztosan tudok: rózsavizet lehet kapni a Rosmann-ban és az Avon-nál, a Naturals termékek között.
Esküszöm, hogy egyik illatszerforgalmazónak sem vagyok ügynöke, nem kapok tőlük jutalékot, részvényeiket sem birtoklom.
Egyszerűen csak szeretném, ha örömmel hajthatnám oda a fejem a férfiaknak hogy locsoljanak, öntsenek rám annyit, amennyi jólesik nekik, nem fogok utána viszketni, felhólyagosodni, nem fogom utána kényszeresen, hetekig mosni hajam.
De tényleg: a húsvét az egyik legszebb ünnepünk, hát ne rontsuk el egymásnak: mi nők azzal, hogy morogva visszautasítjuk a locsolást, amitől ugye minden férfi megsértődik és igaza is van. Miért is értené, hisz nem neki viszket, nem neki ég, nem őt köhögteti a szag.

Szóval térjünk visza a rózsavízhez.
Vagy a vödör vízhez, én azt is szívesen veszem.
Még nem akarok elhervadni.