Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/05/11

:-)) Szépjóestét!
A Duna gátján most kezd virágozni a pipitér, szedtem belőle egy nagy csokorral.


Más:
az érettségi botrányra teljes sebességgel rárepültek a profi bajkeverők. Úgy látszik, tényleg semmi sem elég drága, hogy megbuktassák az oktatási minisztert. Bár, az is jó nagy marha, aki ezért a "tételsorért" sms-t küld: a 4. és 5. kérdés egyforma, a 7. meg egyértelmű. De ez mindegy, a pánikkeltéshez és a városi legendák teremtéséhez bőven elegendő.
Egyébként az oktatásügy tényleg hülyeséget csinált. Egyszerűen nem értem, hogy a Sulinet kitalálói miért ragaszkodnak a tételek kiosztásának régi módszereihez; nyomdához, csomagoláshoz, raktározáshoz, páncélszekrényben őrzéshez.
Sokkal egyszerűbb lene a tételeket reggel fél nyolckor feltenni a minisztérium szerverére, ahonnan az iskolák letölthetnék. A mai nyomtató és fénymásoló teljesítmények mellett negyed óra alatt több száz oldalt is ki lehet nyomtatni az iskolában. De még ha venniük is kellene egy nagyteljesítményű nyomtatót, még akkor se kerülne sokkal többe, mint fegyveres őrökkel őríztetni a raktárakat. Fegyveres őrökkel! Manapság, amikor már nem kell betörni egy ablakot, elég, ha valakinél van egy fényképezőgép.
Mindegy, Magyar Bálintnak ezt a balhét el kell vinnie, ha már nem gondolkodott előre és engedélyezett egy teljesen átgondolatlan, logikátlan és méregdrága rendszert, ami ráadásul tucatnyi helyen feltörhető.
Azért remélem, hogy az a szemétláda is le fog bukni, aki egy miniszter megbuktatásához képes felhasználni egy egész korosztálynyi gyereket.
Mert Magyar csak buta volt, de az az alak aki ezt így felspilázta, az velejéig romlott.

Mégmás:
rájöttem, hogy teljesen rossz módszerrel próbáltam tanulni: a tankönyvből egyetlen szót sem értek, még a kötőszavakat se nagyon. Van viszont egy feladatgyűjteményem, ahol az egyes típusfeladatokhoz tartozik 2-3 levezetés. Ezeket, mint egy kötésmintát, vissza tudom fejteni. Ha az algoritmust felfogom, utána már meg tudom oldani a példákat. Vektor-algebrából és mátrixokból például már egész ügyes vagyok. Mondjuk, ez még mindig édeskevés lesz a szigorlathoz, de az írásbeli vizsgához talán elegendő.
Nagyon szeretnék már túl lenni a pénteken.
meg a két múlva következő pénteken, meg a június 10-én.
Jajj.