Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/05/06

:-)) Szépjóestét!
Cudarul elfáradtam. Holnap el akartam menni Debrecenbe megnézni a Munkácsy trilógiát, de szerintem nem lesz erőm felkelni. Napok óta nem tudok aludni, csak hánykolódok, kicsit ki kéne kapcsolódni. Visszafelé jövet meg beugorhatnék a blökiért, most már haza kell hozni. Lehet hogy a tervből csak a kutya hazahozatala marad, az is pont elég megerőltető lesz ilyen melegben.

Más:
ma megtudtam, hogy a másodmunkahelyemen a raktáros fiú abbahagyta a főiskolát. Harminc körül van a srác, három éve érettségizett. Akkor én is biztattam, hogy ne hagyja abba a tanulást. Csak nem értem, hogy raktáros létére miért gépészmérnökire jelentkezett, miért nem logisztikát, vagy vámügyintézést vagy valami hasonlót tanult. Szerencsétlen több százezret elköltött már nyelvtanárra, matektanárra, tandíjra és most az egész megy a pocsékba.
Igaz, én csak fogjam be a számat, én sem tudom, hogy kerültem egy informatikai főiskolára.
Illetve, dehogynem tudom: olyan hirtelen találtam ki hogy felvételizek, hogy nem volt idő semmire. Egy két évvel azelőtti felvételi tájékoztatóból, ábécé sorrendben írtam be a főiskolákat, amikről gondoltam, hogy esélyem van bejutni. Ez az "esély" ez azt jelentette, hogy nem kell felvételit írni és elég nagy létszámot hírdetnek meg ahhoz, hogy beférjek. Nos, a sorban az elsőre felvettek.
Azért sajnálom ezt a fiút, nagyon rendes srác, kár neki egy raktárban megpenészedni.

Mégmás:
jó érzés tudni, hogy mint blogger, befolyással lehetek a politikára. :-)))
Ígérem, hogy nem fogok visszaélni ezzel a hatalommal.
Azt is megígérem, hogy élni viszont fogok vele.
Ha meg kiderül, hogy DéliRiporter nem pont az én blogomra gondolt amikor befolyásról írt, hát akkor bumm, nem történt semmi. Illetve annyi, hogy én mindenképpen jobban érzem magam, ha itt kifüstölöm a mérgem.
Egyébként tényleg oda kell figyelni a netre, a "virtuális valóság" kifejezés nagyon is kifejezi a lényegét.
De erről majd máskor.

Most sipirc szépülni, paplan alá velem.
Békéltető tárgyalásunk volt a tükrömmel és be kellett ismernem, hogy neki van igaza: rosszul áll nekem ha nem tudom magam kipihenni.