Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/05/08

:-)) Szépjóestét!
Könnyű szórakozást akartam, de az Arsene Lupin még ezt a várakozásom is alulmúlta.
Ahhoz képest, hogy a történet állítólag arról szól, hogy "Egy tüzesen szenvedélyes, csábító fiatalember úgy dönt, hogy apja nyomdokaiba lépve enged tolvaj-szenvedélyének, olyan kalandokba veti magát, amelyek majd híressé teszik a nevét...." és ahhoz képest, hogy Lupine -az ellenállhatatlan sarmőr- minden asszonyt elcsábít mielőtt kirabolja őket, nos, mindehhez képest a főszereplő pont annyira vonzó, mint egy hűtőmágnes. Még akkor is, ha a férfivonzerőt átszámítjuk XIX. századi mértékegységre. A színészi képessége meg kimerül abban, hogy kidüllesztett mellkassal, előretolt állkapoccsal vigyorog és úgy néz a nőkre, hogy attól egyből úgy érzem, mintha egy meztelen csiga mászna a bőrömön.
Van persze a filmben minden, ami egy kosztümös thrillerhez kell: misztikum, fáklyafény, kincskeresés, gyilkosság, diszkrét, gyertyafényes kefélés, bunker, szexuálisan leigázott férfiak, plasztikai sebészet és vegyi labor .... meg egy gyönyörű nő, aki röpke fejszámításom szerint kb 200 éves. Ja, meg a végkifejlet, ami ezúttal elmarad, mert azt akarják elhinteni, hogy a történet soha nem ér véget, örök körforgásban most is folytatódik, van valahol egy jelenleg kb 300 éves nő aki 30-nak néz ki és aki most éppen valamelyik Lupine sarjat rontja meg.

Nno, felejtsük el, jobb ha megyek szépülni. Holnaptól hajnalban kelek, tanulok, reggel elmegyünk sétálni, tanulok, délben alszom pár órát, tanulok, elmegyünk sétálni, tanulok, alszom pár órát és így tovább, egészen péntek negyed háromig.
Találtam egy matematika könyvet közgaszdászoknak, hátha abból jobban meg tudom érteni a függvényelemzést. A közgazdák sokat foglalkoznak a függvények maximum- és minimum-helyével. Egyszer, egy kertészeknek szóló matekkönyvből -amiben azt kellett határozott integrállal kiszámolni, hogy bizonyos formájú virágágyás beültetéséhez hány tő árvácska kell- már majdnem megértettem az integrálást, hát akkor most hátha rájövök, hogy mire is jó ez az egész.
Már azon túl mire jó, hogy nékem ebből ha törik, ha szakad, de akkor is le kell vizsgázni valahogy.

Más:
:-DD
máma a kezembe került egy névjegy:

Charles K. Roy
(Károly)
personal consultant

Bizisten, így, zárójelben -gondolom, a gyengébbek kedvéért- volt odaírva hogy Károly.
Hogy miről lehet a fent említett úrral konzultálni az nem derült ki a névjegyből, de azt hiszem, nem kérném a tancsát.
Hacsak nem a sznobizmusról mint üzlet-filozófiáról akarnék többet megtudni.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mit szólna a pasi ha felhívnám és miszter csársz kéj roj-jal akarnék beszélni :-)))