Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/05/05

TarararaaaaammmMmmm!!!!!!!!!!!
TaraRarARRaaaAAAaaamMMMmmm!!!
Projektirányítási szoftverek: jó (4).
Mondom: JÓÓóóÓ!! NÉGYES!!!

Nna. Hát valahogy így.

Ugyanennek a tárgynak az elméleti vizsgája az egyik legjópofább vizsgám volt. A projekttervezés filozófiáját és logikáját pillanatok alatt megértettem de volt néhány definició aminek a bevágásához nem fűlött a fogam. Hát gondoltam, hogy a leghúzósabbakat felírom kis cédulkára és elrejtem valahol, ha pont kifogom valamelyiket csak előveszem és ...... Nno, ezt hívják puskázásnak.
A vizsgát a végénél kezdtem, a számítási és a tervezési példák hoztak több pontot a konyhára, hát pikk-pakk felrajzoltam a projektet, kiszámoltam előre, kiszámoltam visszafelé (retrográd módszer), mindent amit kellett. Utána fogtam csak az elméleti kérdésekhez és mindjárt az elsőt nem tudtam. Sebaj -én készültem!!- nagy óvatosan elő a puskát ..... hát a hátam mögül már nyúlt is a tanár a vizsgalapomért.
Lebuktam, így jár az, aki nem szokott puskázni és nincs benne gyakorlata.
Szóval elveszi a lapot, elveszi a puskát. Forgatja, nézi, lehetett rajta látni, ahogy dülled a szeme amikor észrevette a kész tervet és a számításokat - amit ugyebár lehetetlen puskából megcsinálni. Kérdezi, hogy hát miért ezzel kezdtem? Mondtam, mert ezt értem, de a definiciómagolástól írtózom. Kérdezte, hogy melyik kérdésre nem tudom a választ. Megmutattam neki. Jó, akkor azt hagyjam ki és a többire válaszoljak. Beírtam ami az eszembe jutott, végig ott állt a hátam mögött, egyetlen szót sem szólt csak betette a vizsgalapot a többi közé.
Jelest kaptam rá :-))

Ez három éve volt, de úgy látszik, még maradt az akkori tudásból annyi, hogy ne akadjak fenn a szoftverkezelésen és összedobjak nekik egy jól szerkesztett házifeladatot (ez volt a konferencia szervezése és ütemezése, még április elején). Másra nem tudok gondolni, mert alig hiszem, hogy olyan nagyon jól le tudtam írni fejből, hogy melyik menüponból milyen funkciót lehet elérni.

Mostmár tényleg csak az kéne, hogy a tegnapi objektumorientált vizsga sikerüljön, meg a jövő heti matekok. Meg persze május végén a matek szigorlat. Utána már az Isten se ment meg attól, hogy a nyarat a diplomamunka megírásával és a záróvizsgára való felkészüléssel töltsem. Van még ugyan három tárgy, de azok apróságok, egyéjszakás dolgok, két hét alatt lezavarom őket.
Őszre diplomám lesz.
Remélem szép hosszú ősz lesz, hogy friss diplomásként még el tudjak menni egy jó kis bringás nyaralásra. Mondjuk a Velencei tó körülre, vagy a Balatonra, esetleg az Őrségbe.
Azt hiszem, most tényleg megérdemelném.