Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/05/31

:-) Szépjóestét!
Nagyon szép volt a koncert.
Mozart egyik fuvola hangversenye volt műsoron és Mahler Feltámadás szimfóniája.
Különösen a fuvola darab volt gyönyörű, finom, selymes muzsika, egy nagyon tehetséges fiatal művésznő, Szabó Rozália fuvolázott.
A Feltámadás szimfónia az én ízlésemnek kissé hatásvadász és érzelgős volt, de persze, a feltámadásról aligha lehet túlzott félelem, borzadály, elérzékenyülés és érzelgősség nélkül beszélni - azaz zenélni.
Azt azért már opera előadásokon is észrevettem, most pedig különösen feltűnt, hogy a rézfúvósokra ráférne egy kis erősítés. Néha kifejezetten hamisnak hallottam őket.
Ezzel együtt is szép koncert volt.
Nézegettem a bérleteket, jövőre egy Wagner bérlet a III. emeletre, 7 előadásra majd 17000 Ft. Persze van 65000-ért is, de arra én rá se nézek, az sznoboknak való - de legalábbis olyanoknak, akik nem sajnálják ilyesmire költeni a pénzt. Egy 5 előadásos balett bérlet 9800. Ebből azért jó lenne egy jobb helyre.
Szép kilátások.
Igaz, ezt egyszer kell kifizetni és utána egész évben megvan a szórakozás, akár egyetlen fillér kiadás nélkül is.

A csuda hitte volna, hogy az ember a naplóírásban is halmozhat fel adósságokat. Eddig azt hittem, hogy csak vizsgákat lehet -jobb időkre várva- halogatni, de rá kellett jönnöm, hogy nem, a naplót is lehet halasztani.
A cigiről leszokásom történetét meg akarom írni normálisan, egy ironikus kis novellaféleséget képzeltem el.
A Gólyakalifát is majd csak holnap, nagyon bonyolult darab, én meg már fáradt vagyok.
Pedig ma nem is volt elviselhetetlenül nehéz napom, csak valahogy az elmúlt három hónap vizsgadrukkja most ütött ki rajtam. Egy hónap, rosszabbik esetben másfél hónap pedig még mindig hátra van.

Most ahhoz kérek drukkolást, imádkozást, távgyógyítást, szuggerálást, bármiféle segítséget, hogy a mat.stat. vizsgám legyen meg legalább kettes. Mostanában javíthatják, szerintem azért is vagyok olyan kába, mert a koncertről jövet arra öszpontosítottam, hogy a tanár tollát úgy vezessem, hogy az ne tudjon mást írni a dolgozatomra mint kettest. Ismerem a tanár kézírását, kicsit cifrázva szokta a jegyeket felírni.
Erősen odanyomja a tollat, rajzol egy pici csigavonalat. Olyan picit, hogy az egy nagyobb pontnak látszik. Aztán ebből a csigavonalból balra fel kitágul egy ív, félkörbe feszül, majd ferdén, jobbra lekúszik, ott hirtelen egy hurokba szalad és vízszintesen rajzol egy kis szinuszhullámot. A hullámvonal végét felkanyarítja és befejezésül ismét rajzol egy pici csigavonalat, akkorát csak, hogy egy nagyobb pontnak tűnjön. Mégegyszer ránéz a lapra, bólint és szignálja.
Így fog történni.
Így kell történnie!!
Nem is lehet máshogy, ez az egyetlen lehetséges mód arra, hogy egy kettest ráírjon a vizsgalapomra.