Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/05/31

:-) Szépjóestét!
Végre itt a hűvös, Kaptárlakónak külön kösz a biztatásért. Az írta ugyanis: "Ja és itt már nagyon érezni az esőszagot, az Alpok felett, meg úgy Sopron környékén már villámlik is. Tarts ki, szerintem holnapra odaér hozzátok, és akkor felfrissülhetsz. :-) Istenem, milyen jó lenne megázni! :-)" Úgy legyen!
Inkább ázzak meg hetente kétszer, minthgoy végig kellessen szenvednem még egy olyan napot mint tegnap.

A hűvösebb időn kívül más jó dolgok is történtek máma:
az egyik fiatal kolléganőm azt mondta, hogy 10 évet nyugodtan letagadhatnék, egyetlen perccel sem látszom többnek harmincnál :-)))
A másik az angol tanárunk. A barátnőm már említette, hogy helyes a pasi, de gondoltam, mondja csak, ismerem már én az ilyet.
A vizsgák miatt ma voltam először angolon és meg kell mondanom, igaza van a csajnak. Tényleg nagyon szimpatikus tanító bácsink van. Elsőre tán nyuszinak tűnhet, de inkább csak megfontolt és persze -naná, hisz tanár- roppant figyelmes. Már látom magunkat, ahogy versenyben stréberkedünk csak azért, hogy megdícsérjen :-)) Az angolomnak mindenesetre biztos jót fog tenni.

Más:
dühöngenék még kicsit azon, hogy a parlamenti pártok micsoda elképesztő cinizmussal állnak hozzá a köztársasági elnök választásához. Ma reggel hallottam Kunczét nyilatkozni, hát tőle nagyon rosszul esett az a ködösítés amit művelt. Arról mesélt, hogy az első forduló után még mindig lehet jelölni, hogy a szocik meggondolhatják magukat, és egyébként is, majd meglátjuk, nincs még semmi lejátszva. A szocik viselkedését régebben már kiveséztem, rossz helyen és rossz időben izmoztak. A fidesz magatartásán nincs mit csodálkozni, az a legtermészetesebb, hogy saját jelöltet állítanak.
Hanem ami ebből az egészből kijön, az elképesztően pofátlan.
Honnan veszik ezek maguknak a bátorságot, hogy egy köztársasági elnököt, az egyik legfontosabb közjogi méltóságot ilyen piszlicsáré taktikázásokkal válasszanak meg?! Egy szavazatot csórunk innen, hátha őt vagy őket rá tudjuk uszítani, ha a második körben még egy szavazatot.... undorító! Hát milyen tekintélye lesz egy így megválasztott elnöknek?
Mert ha a szocik jelölő kongresszusa után a szadesz azt mondja hogy jó, az egykulcsos szja-áért cserébe megszavazzuk, azt mondom, hogy alkunak ugyan alku, de kompromisszumnak elfogadható. Vagy fordítva, ha a kongresszus előtt a szocik ajánlanak valamit Glatz jelöléséért cserébe, hát istenem, a politika tényleg jó kompromisszumok sorozata és minden döntést meg lehet indokolni.
De így??
hogy mi inkább nem szavazunk, mert nem hagyjuk hogy ránk erőszakoljanak valakit? Mi meg igenis megmutatjuk, hgoy nem a farok csóválja a kutyát? Meg egyébként is, a gerincességet, a szilárd erkölcsi alapot, a diplomáciai érzéket, a tekintélyt lehet népszerűségi mutatókkal mérni?
Szerintem nem.
Egyébként nem az a baj hogy Sólyom László lesz az elnök, hanem az a baj, hogy világosan bebizonyosodott: a jelenlegi koalíció alkalmatlan arra, hogy koalíciós partnerei legyenek egymásnak.
Na.

Ezt majd még átgondolom, most jön a harmadik jó a napban: este filharmónia koncert az Operában.

Este meg akarok még emlékezni a szenvedélyek világnapjáról is. Egykori bagósként (2 doboz szofi / nap még akkoriban, amikor 16,80 volt doboza) tán tudnék jó tanácsot adni azoknak, akik meg akarnak szabadulni ettől a szenvedélyüktől.