Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/07/09

helyesbítés, pontosabban pontosítás következik: az előző hozzászólásomban nem azt mondtam, hogy minden rendőr tottyadt és bávatag, hanem azt, hogy az olyanokat fölösleges túlóráztatni.
Egyébként tavaly, a Terror Háza előtti megemlékezéskor tűnt fel először a jelenség: a tömeg közvetlen közelében -tehát ahol a legnagyobb volt a provokáció veszélye és ahol a biztonságiaknak a legjobban észen kellett lenni- csupa élénk tekintetű, jőkötésű, ruganyos járású, csontos vállú rendőr volt és ahogy távolodtunk a tömegtől, úgy lettek a rendőrök egyre bambábbak, lottyadtabbak és lúdtalpasabbak.
Nem kell. Töltelék tényleg nem kell, elmúltak már azok az idők, amikor pusztán létszámfölénnyel meg lehetett oldani dolgokat. A metróbéli rendőrök még arra sem képesek, hogy egy magyarul beszélő külföldivel normális hangon megértessék, hogy az utazáshoz jegyet kell vennie, hát akkor ugyan mi a francot kezdenének egy gazdátlan csomaggal vagy éppen egy terroristával?
Nem azért mert az én pénzem (is), de ne pocsékoljuk ilyesmire. Elég nekünk a metrón az a pár gyors felfogású, jól kiképzett civil ruhás.
Meg persze az, hogy a békávé gondoskodjon arról, hogy ne kellessen a mozgólépcsők tövében egymás sarkában tipródnunk hanem minél hamarabb kijuthassunk a felszínre.