Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/07/24

:-) Szépjóestét!
Jó kis nap volt, ha gyakran csinálnék ilyet, igen felkopna az állam.
Reggel megúsztattuk a kutyákat, élveztük a jó dunai levegőt, ittunk egy unikumot - éppen hazaértünk mielőtt eleredt az eső. Főzés helyett megsütöttem azt a pár debrecenit amit a holnapi nyársalásra szántam (soha többet nem teszek ilyet. Mármint nem eszem debrecenit: iszonyú rossz, íztelen, színtelen, mállik szét a villa alatt). Aztán -mivel a debredenit a kutya ette meg- mostam magamnak egy nagy tál barackot, őszit, kajszit, nektarint vegyesen. Feltárcsáztam a másodmunkahelyem és közöltem a portás bácsival, hogy ma nem megyek be, ne várjon. (ilyenkor áldom a vállalkozói sorsot meg azt a jó szokásom, hogy általában alapos munkát végzet és ezért fel sem tűnik, ha egy-egy nagytakarítást egy héttel elhalasztok).
Szóval fogtam a tál barckot, fogtam a Gyűrűk Ura harmadik kötetét és bevackoltam magam az ágyba. Olvasgattam, ettem egy barackot, szunyókáltam, olvasgattam, ettem egy barackot, gömbölyödtem egy órácskát, olvasga ..... és így tovább, egészen mostanáig.

Hogy mi ebből a tanulság?
A) válasz:
Lustaság fél egészség!
B) válasz:
Nyasgem az egész világ!
C) válasz:
Az igazán bölcs mer lelkiismeretfudalás nélkül pihenni, hisz tisztában van a munkája értékével.

A helyes megfejtés beküldői között egy három napos welness hétvégét sorsolok ki Walhallába. A program magában foglalja a méhser-léböjt kúrát, egy kóstolással egybekötött termékbemutatót az örök fjúság almáiból és fakultatív kultur programként a valkűrök bevonulásának illetve Brünnhilde ébredésének megtekintését.