Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/07/16

:-)) Szépjóestét!!
Kellemes, hangulatos kerthelyiséget fedeztünk fel a Népsziget Duna felőli oldalán, a Partizán-teraszt. Semmi az egész, egy elég koszos, pókhálós kis büfé amit régi szőlőprésekkel, szovjet tiszti sapkákkal, szódásüvegekkel és vasmacskákkal díszítettek fel, de olllllyyyyannnagyonn gyönyörű kertben lehet órákig ücsörögni, hogy ihaj!! Kértünk két kávét és egy sört, később én is akartam egy fröccsöt (ne tegyétek, iszonyú rossz lőréből csinálják, de a kávé finom volt és minőségi) és a kutya ránk nem nézett. Órákig, de tényleg órákig lehet ücsörögni a lócákon, én még le is feküdtem. És ami a legtöbb, be lehet vinni a kutyát. A kert szép, itt napos, amott árnyékos és nem az az agyondizájnolt műremek, hanem évtizedek alatt kialakult lakókert. Tüzifahalmokon bírkózó kismacskák (ajjajj, a kutyát fogni kellett), nyírott gyep, itt egy sáscsomó, ott egy szép formájú, lakkozott gyökér, emitt egy hordó, amott egy kivénhedt ladik amire leülni is lehet, szóval fantasztikus, kellemes kerti kocsma baráti árakkal és egyféle "hozd magad" kiszolgálással.

Más:
este megnéztük a Nyócker!-t. Én már láttam, de másodszor még sokkal jobban tetszett. Nagyon jókat rötyögtem, tényleg szórakoztató a film. Másodjára kicsit finomult a véleményem; a multkor még azt gondoltam, hogy csontrészeg szociológusok és egyéb entellektüelek vették tollhegyre a bennünk élő sztereotípiákat. Mostanra annyit változott a véleményem, hogy azok a szociológusok nagyon is józanok voltak és felelősségük, valamint ítélőképességük és belátásuk teljes btudatában karikírozták ki a bennünk élő előítéleteket. Jó film, tessenek keresni a mozik műsorán.

Mégmás:
nem azért a húsz fillélért, de ami jár, az jár: olyan finom tökfőzeléket készítettem, hogy bárki a tíz ujját megnyalná utána. Már persze az olyan bárki, aki nem ragaszkodik ahhoz, hogy egy tökfőzeléket be kell rántani és cukorral-ecettel ízesíteni. Merthogy az én tökfőzelékem nem ilyen. Ecetet és cukrot a közelébe sem engedek, rántást meg elvből nem kavarok - legalábbis a tökfőzelékhez nem. Megírnám a receptet, de a tökfőzeléknek nem receptje, hanem filozófiája van - ennek kifejtéséhez pedig már túl késő van.
Majd holnap.
Jóéjt!