Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/08/17

:-) Szépjóebédszünetet!

A reklám helye:

keresek egy könyvet, Grecsó Krisztián Pletykaanyuját.
A könyvesboltban nem volt, de könyv helyett kaptam egy kutyanyelvet, rajta az összes Libri bolt címe és egy ingyen hívható telefonszám: 0680-254-274. Felhívtam és fél perc alatt megmondták, hogy a könyv már nem kapható. Ezúttal ugyan nem volt szerencsém, de más esetekben azt fogják fél perc alatt megmondani, hogy hol kapható a könyv.
Szóval mindenképpen érdemes megjegyezni a számot: 0680-254-274.

Másik reklám:
Megtörtént a Nagy Debreceni Teszt!
Nem sorolom fel az agyonsózott, túl sok köménymaggal fűszerezett, pláne csípős (csípős!!!!), a tejsavótól és szójapürétől folyós debrecenik gyártóit - túl sokan lennének. Egyetlen olyan debrecenit találtam, amit -szerintem legalábbis- érdemes megvenni, aminek az íze hasonlít arra, amit én a debreceniről gondolok; az pedig a Pick zsugorfóliás debrecenije. Enyhe fűszerezésű, jó állagú, nem túl zsíros, ha beleharapok, halkan roppan a bőre a fogam alatt. A cimke szerint ebben is van ugyan szójafehérje, de a mennyisége még nem haladja meg azt a mértéket, ami élvezhetetlenné teszi a kolbászt. Nyársalásra javaslom, sőt, ezentúl csak ezt vásárolom - hacsak valaki jobbat nem ajánl helyette.

Egyébként félreértések elkerülése végett: szeretem a szójakolbászt, néha szoktam is venni. De akkor reformboltba megyek érte és direkt így keresem.
Kádárral szólva: a krumplileves az legyen krumplileves, a debreceni az legyen debreceni, a szójakolbász meg legyen szójakolbász.

Illyenecccerű ez.