Brünnhilde szikláján

Valló világ

2005/12/07

:-) Szépjóestét!
Kicsit hegesztettem az oldalsó sávon, kitettem néhány új linket. Először, az Olvasnivalók közé egy új blogot, Kinga Vajszínű árnyalatát.
Aztán Déli Riporter Úr átköltözött a Parlamentblogra. Az ő tiszteletére (és a javában tomboló választási kampánynak engedve) alkottam egy Politika - közélet szekciót és hogy ne szomorkodjon egyedül, belinkeltem a Kinga által javasolt és nekem is tetsző Kampányblogot és Cavintont. És ha már ott matattam, Pocakosnak is csináltam egy linket, őt már régebben is olvasgattam néhányszor. Mondjuk, nem fognám meg az orrom azért, hogy ezek a bloggerek nem profi újságírók, de üsse kavics, mégis szórakoztatóbbak (és tán őszintébbek és bátrabbak is) mint a lapjukban. Ha mégis hozzám hasonló amatőr klaviatúra-püfölők, akkor elnézést amiért leprofiztam őket. Mint ahogy az utolsó háromtól azért is elnézést kérek, hogy eddigi szokásaimmal ellentétben nem kértem beleegyezésüket a linkeléshez. Holnap pótolom, már ha lesz időm a három e-mailt megírni. Legjobb lenne, ha ők maguk jelentkeznének a beleegyezésükkel :-)))
(na nem arra gondolok hogy olvasnak, hanem arra, hogy a keresőjük szól nekik ha új hivatkozásuk van)

Más:
elkezdtem összeállítani a listát, hogy mi legyen itthon a hétvégére hogy kikerülhessem a karácsonyi bevásárló őrületet.
- kaviár, kék cimkés hungária pezsgő, citrom, vaj (Karácsonykor mindig vajas pirítóst reggelizek kaviárral és pezsgővel. Ez még fontosabb mint a vacsora, mert jószerivel egész évben a Karácsony az egyetlen, amikor normálisan, kényelmesen, asztal mellett ülve reggelizek)
- fagyasztott hal. Afrikai harcsára gondoltam, de nincs kizárva, hogy az idén megengedek magamnak egy lazacot és valami tenger gyümölcsét. Vajas-petezselymes-fehérboros mártásban fogom elkészíteni.
- fagyasztott spenót és vajas tészta. A spenótos rétes bármire jó ugyanis: köretként szépen tálalható, ami megmarad pedig remek borkorcsolya. Zsemlemorzsa vagy gríz legyen otthon, különben szottyos lesz a rétes!
- egy szép darab malac comb kell a szilveszteri vacsorához.
- egy csinos, tömör fej lilakáposzta, almával, a reggeliből maradt pezsgőben párolva, hmm, nyammnyamm, fennnnségessss!!
- Tehát alma, az nagyon fontos karácsonykor, mindenféle: sárga-piros jonatán, aranyszínű golden, harsogó zöld zöldalma, bordó starking. De narancs, mandarin is kell, már csak az illatuk miatt is.
- Nagy halom kelbimbó és/vagy brokkoli, szintén a malacpecsenye mellé, köretnek. Esetleg krémlevesnek.
- Szóval főzőtejszín is kell.
- Lencse!!!! jajjkinemaradjon, mert lencseleves nélkül nem Új Esztendő az Új Esztendő! Mustár is legyen itthon, mert mustár nélkül pedig nem lencseleves a lencseleves. Hacsak nem füstölt hússal csinálom, de malacpecsenye után pár napig nem szoktam húst enni.
- Bár már rendeltem beiglit, de nincs kizárva, hogy pár kiflit lefagyasztok a mákos gubához. Méz, mák, tej, mazsola mindig van itthon.
- Krumpli, pár marék leveszöldség, fokhagyma, egy méteres póréhagyma.
- Kocsonyának való. Nincs kizárva, hogy csinálok egy nagy adag kocsonyát és szétosztom a barátok között. Ha nem lesz hozzá energiám, akkor bumm, semmi nem történt, hónapokig elvan a fagyasztóban.
- Pár marék dió, remélem kapok egészet, ha valamikor, hát Karácsonykor kell lenni annyi időnek hogy törögessem és majszolgassam.
Hát egyelőre ennyi. Ezek mind tartós élelmiszerek vagy fagyasztottak, hónapokig eltárolhatóak. Ha elfogy elfogy, ha nem, akkor sincs semmi baj. Viszont jöhet váratlan vendég, belebotolhatok a nagy Ő-be akit ugye a hasánál fogva (is) ..... szóval nem érhet meglepetés és ami a legfontosabb, karácsony előtt két héttel, amikor már mindneki őrjöng, nekem a boltok közelébe sem kell mennem - már persze ha a hétvégén lesz erőm mindezt hazacígölni.

5 Comments:

  • At 11:09 du., Blogger Kinga said…

    Koszonom a linket. Most eg a pofam, mert hogy amikor en kilinkeltelek, akkor nem kerdeztelek meg, hogy szabad -e. Potolom: szabad?

     
  • At 8:43 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Szabad, szabad, persze hogy szabad :-))
    Ne aggódj, ez a megkérdezősi csak az én heppem. Amikor bloggolni kezdtem, olyan nevekkel találkoztam a bloggerek között, hogy szemem-szám tátva maradt. Azért gyakorló írókat és újságírókat mégiscsak megkérdeztem, hogy nem égő-e nekik nálam kilinkelve lenni. Azóta már rájöttem, hogy a net az nem pont a tisztelet elvén működik, de ehhez a szokásomhoz ragaszkodom - az is lehet, hogy már nem sokáig.
    Nno, kávészünet vége, munkára fel :-(

     
  • At 5:42 du., Blogger Kinga said…

    :) Akkor jo. Neha (?) nagyon zavar, hogy csak ugy irok bele a nagyvilagba embereknek, emberekrol, es persze nincs meg a szemkontakt. (Logo izeju ven no vagyok en mar ehhez az uj teknikhez, meg ha elvezem is.) Valszeg ezert kicsit mas a net-etikett, gyakorta atmegy olyan, ami ugy egyebkent, szemelyesen meg gondolatban sem lenne szep. (Na meg: az anonimitas.) Meg egyszer: kosz.

     
  • At 11:23 du., Blogger Pocakos said…

    Kedves Brünnhilde,

    jelentkezem ! ;-) és megtiszteltetésnek tekintem, hogy ízlésvilágod részévé tettél. ;-)
    üdv
    Pocakos

     
  • At 12:29 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Szia Pocakos!
    Örülök Neked :-))

     

Megjegyzés küldése

<< Home