Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/02/16

Uhh, hallom a hírekben, hogy itt megpofoztak egy aktivistát, ott feltörték egy párt postaládáját, amott ellopták egy funkci lap-top-ját. Szervert feltörni csak diákcsíny, aktivistát megverni csak egy becsavarodott ember magánakciója, blablablabla.
Én meg ma ültem a metrón, bal oldalamon egy fekete egyenruhás, bakancsos fiú állt, karján hímzett Nagy-Magyarország címer, jobb mellén aranyozott, pisztoly formájú kitűző. Bakancs fényesre suvickolva, kommandós nadrág ropogósra vasalva, korpa mentes fejbőr fényesre borotválva. A szuper, csővázas katonai hátizsákból egy gumibot nyele kandikált ki.
Jobb oldalamon egy fiatal lány ült és egy telefonkönyv méretű könyvet lapozgatott. Gyönyörű, fényes papírból készült könyvet, pont, mint a képzőművészeti albumok, nagyon szép tipográfiával és színes képekkel. Csak az egyik fejezet címét olvastam el, a Szcientológia vallás volt a címe.
Na most, a bal oldalamon a srácon az egyenruhát és a hozzá valókat 100-150 ezer Ft közötti értékre saccoltam. Másik oldalamon az a könyv legalább 20-30 ezer Ft, de inkáb több.
Mindezt csak azért írtam le, hogy ne csodálkozzunk, ha az emberek ennyire vonzódnak a szélsőségekhez és még anyagi áldozatokat is hoznak, hogy egy csoporthoz tartozhassanak, hisz a magukat politikai középnek mondó pártok valóban nem túl vonzóak.
Undorodom a világtól.