Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/04/14

:-D
Cavintonéknál találtam a hét viccéhez vezető linket:
A cseh miniszterelnök a klasszikus párbajkódexekben leírt módon, egy pár párbajpisztoly és kard küldésével hívta ki ellenfelét a választások előtti TV vitára, üzenvén: "Uram, válasszon fegyvert!"

Magam alá csinálok a röhögéstől, bizisten, elképzelem a mi kenyérdobáló Grespik doktorunkat, ahogy a homlokára csap, hogy ez neki annak idején miért is nem jutott az eszébe?! :-D

(szegény csehek)

10 Comments:

  • At 5:38 du., Anonymous Névtelen said…

    Nemár! Ez most komoly??? :-D

     
  • At 8:38 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    a BBC hozta a hírt, úgyhogy igaz kell legyen.
    a cseheket azért tényleg nagyon sajnálom.

     
  • At 8:50 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Jja, és azt még le sem fordítottam, hogy a pisztolyokat konflissal küldette a kihívó miniszterelnök-jelölthöz, szóval tényleg jól megadta a módját a show-nak.

     
  • At 1:59 de., Blogger Kinga said…

    Brunnhilde, en ezt mondtam mar Kovacs Pistivel kapcsolatban is (es jol nem ertettunk egyet, de azert most is mondom :D), hogy akkor kezdodik el az igazi demokracia, es akkor lehet majd mindenfele verremeno erzelmek nelkul elvezni a politikat, ha az emberek (a valasztok)es a resztvevok (politikusok) is igy erzik majd. Ha megtalaljak a humort, es nem gorcsolnek annyira.

    Success is not a final stage, and failure is not fatal, mondja az amerikai. Es ebben mennyire, de mennyire igaza van.

    Ide kellene eljutni otthon is, mindket felnek (valasztok es politikusok).

    Ja, ezt csak azert irtam, mert nekem baromira tetszik ez a (nyilvan demonstrative valasztasi, de kacsintasra osztonzo) gesztus, az embert megallitja es megmosolyogtatja egy pillanatra a nagy jatszma kozepen. Egy mosolygo ember pedig sokkal kellemesebb, mint egy morcos, nyugos avagy gorcsos.

     
  • At 6:40 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Háát, a szomszéd pojácáján én is jobban tudok szórakozni, mint a sajátjaimon. Nemhiába írtam oda, hogy szegény csehek.
    Azt remélem -vagy legalábbis azzal áltatom magam- hogy némi humorérzékem van, igaz, csak némi. A humor és a könnyedség nagyon fontos a politikában, de nagyon nehéz meghúzni a határvonalat a színpadiasság és a valódi humor között. Ez a szegény agyvérszegény cseh miniszterelnök bizony egy pojáca, aki igen sokat törte a fejét azon, hogy ellopja a show-t az ellenlábasától. Ennél már csak Berlusconi volt nevetségesebb, amikor szekszmentességet fogadott a választásokig.
    Az a bajom az ilyen olcsó, csillámporos fogásokkal, hogy buta ösztönlénynek tekinti a választót, akit egy jó röhögéssel le lehet kenyerezni.
    Ugyanez volt a bajom Kovács Pistivel is - de ezt már kifejtettem. Persze tudomásul vettem, hogy bejött mint kampányarc, de kérdéses, hogy mennyit vitt át a mondanivalóból? Már azon túl persze, hogy "mindenki azért dolgozik, hogy a gyerekeinek jobb legyen". A kölyök tényleg imádnivaló, én sem tudtam magam kivonni a hatása alól.

     
  • At 1:38 de., Blogger Kinga said…

    Na, mondom, hogy ebben mi soha nem fogunk egyeterteni :D Sebaj.

     
  • At 1:26 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Hidd el, nagyon szeretnék egyetérteni veled, de ha csak az eszembe jut például a humorzsák Grespik közigazgatásbéli ámokfutása, vagy Orbán dakota vicccekkel alátámasztott demagógiája, egyből elhagy a humorérzékem.
    Még csak most tanulom a fogyasztói társadalmat és sajnos jobbára azt tapasztalom, hogy jópofa, mókás, vagány reklámokkal adnak el hót szar árukat. Nyilván ezért vagyok olyna óvatos, és ha frappáns, jól sikerült politikai kampányt látok, mindjárt azt érzem, hgoy be akarnak csapni.
    Azt is utálom, hogy burlvárosodik a közélet.
    De mindegy is, húsvét van, megfőtt a sonkának szánt füstölt pulykacombom :-))

     
  • At 12:11 de., Blogger Kinga said…

    Speaking of...

    Buszke lettel volna ram, mert langost sutottem.

    Na igen, a szandek az megvolt, meg jo is volt, a szandek marmint.

    A langosrol nem nyilatkozom.

     
  • At 11:33 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-) Erre tényleg büszke lehetsz, mert én a lángoshoz hozá se mernék fogni. Sütni egyáltalán nem tudok. Legutoljára egy flódnival jártam meg, azelőtt a répatortám .... inkább hagyjuk.
    Ha nem nyilatkozol is, fényképet azért csinálhatnál róla :-)

     
  • At 6:16 du., Blogger Kinga said…

    :D Maradjunk annyiban, hogy mar fenykepet sem mertem kesziteni a remekmurol.

     

Megjegyzés küldése

<< Home