Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/05/02

:-) Szépjóestét!
"...Szóval kisiskolák ügyében, nem a radikális, hanem az okos és mérsékelt változásokra van szükség, bölcs kompromisszumokra a változatlanság helyett, és a politikai indulatok helyett mértéktartó és előremutató változások sorozatára. De nem költségvetési szempontból kell elsősorban kezelni, hanem a helyi társadalom megerősítésének és az oktatás minőségének, a tehetség megőrzésének szempontjait figyelembe véve." (Gyurcsány a blogján)
Bizisten, néha egészen meg tudok hatódni ettől az embertől és ilyenkor lélekben bocsánatot kérek tőle, amiért nem hiszek benne és őt is csak egy -igaz, nagyon profi- médiabohócnak tartom. Tudom, tudom évek óta töményen kapom a marketing-politizálást, évek óta több-kevesebb sikerrel próbálják nekem eladni a mindenféle ízesítőkkel és állományjavítókkal felturbózott ideológiai zagyvalékokat.
A politikában mindenkinek igaza van és mindennek igaz az ellenkezője is.
Mindenki csak azt kalkulálja, hogy a jónép mit akar tőle hallani, hogy mivel szerezheti meg a legtöbb szavazatot. Nem a társadalomról alkotott gondolata és hitvallása van, hanem gondolatoknak, hitvallásoknak akar megfelelni. Nem nagy koponyák, lángelmék akarják az általuk kigondolt (és gondolatkísérletekkel és számításokkal igazolt) legjobb, legígéretesebb ideájukat eladni nekem, hanem azt lesik hogy én, az alulképzett, bugyuta kis állampolgárocska mire vágyom és azt ígérik meg. Közben persze magasról tojnak arra, hogy teljesíthető-e a vágyam. Az a lényeg, hogy az ő vágyuk teljesíthető legyen - az pedig nem több, mint a hatalom és néhány szolgálati mercédesz (sarkítok).
De erről a pasiról néha majdnem elhiszem, hogy őszinte.