Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/06/26

:-) Szépjóestét!
Az a kutyaharapás csak megfertőzhetett valamivel, mert valóságos ragadozóvá lettem. A hétvégi nyársalások kivételével szinte eszembe sem jut hogy húst ennék. A hűtőm tele van szamócával, zsenge karalábéval, cukorborsóval, mindenféle sajtokkal, én meg húst kívánok: vastag szelet, szaftos pecsenyét, fokhagymás kolbászt, puhára főtt húsos szalonnát. Ki érti ezt? A hasam már majd kiszakad és még mindig éhesnek érzem magam.

Ma -remélem- sikerült lezárnom a kutyatámadás ügyét. Voltam az ÁNTSZ-nél, felvették a jegyzőkönyvet, a tulajnak is visszavittem az oltási könyveket. Két héten belül a hatósági állatorvos hivatalból megvizsgálja a kutyákat (mindet, mert nem tudom melyik harapott meg) és ha egészségesnek találja őket, elfelejthetem az ügyet. Ha nem, akkor pechem van, akkor kapom a hasfalamba a veszettség elleni injekciókat.
Remélem minden rendben lesz, így is beletelik egy hónapba, mire a véraláfutások felszívódnak. Azt pedig, amit a baleseti ügyeleten elszenvedtem nem is hiszem hogy valaha el tudom majd felejteni.

Hanem, amit abban az ÁNTSZ irodában láttam, hát az valami borzasztó! Egy 2x4 méteres szobában négyen dolgoznak, gyerek méretű íróasztalok mellett. Négyüknek van két számítógépjük, igaz, amikor én bent voltam, csak egy hölgy dolgozott és egy férfi éppen indult valahová. A szobán ablak nincs is, csak egy szalagfüggönnyel takart üvegfal ami a panelház átjárójára néz és a mennyezet alatt egy bukó szellőző. Egy ősöreg, 15 colos monitor előtt vakoskodott az ügyintéző, igaz, a számítógép egy viszonylag jó, 2 GHz processzorral és DVD RW-vel felszerelt gép volt. De az ég szerelmére, egy ősöreg monitorhoz minek DVD olvasó??? Az ügyintéző éppencsak két ujjal pöntyögte be az adataimat, a szövegszerekesztőn és a járványügyi adatbázis-kezelőn kívül aligha használnak bármit is azon a gépen. Akkor már jobban járnának egy fele olyan erős géppel és egy tisztességes monitorral ami kíméli a szemüket - ha nem könnyezne a szemük, akkor tán a számítógépet sem útálnák annyira a dolgozók. Ja, és egy szuper, nagy teljesítményű színes nyomtató volt a géphez csatlakoztatva. Nem értem, hogy a közszolgálatban milyen szempontok szerint szerzik be a számítógépeket, de van egy olyan érzésem, hogy halvány lila segédfoglamuk sincs arról, hogy egy irodában milyen konfigurációkat kéne használni. Kérdeztem a hölgyet szoktak-e DVD-re archiválni, még a kérdést sem értette. Szerencsétlen, az a gép kábé két éves lehet, akkor még az a periféria nagyon drága volt - nyilván a monitoron spórolták meg az árát. Végülis, a szemüvegre már nem kell közbeszerzést kiírni, hát nem? Viszont van a gépben DVD RW, amit pár év múlva úgy fognak a számítógéppel együtt leselejtezni, hogy azt soha senki nem használta. Okos.

iszonyatosan fáj a fejem, megyek aludni.