Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/06/24

:-) Szépjónapot.

Nem akarok nagyon hatásvadász lenni de csak erős idegzetűek olvassanak tovább.


Máma megtámadott négy kutya, egy kuvasz és három jugoszláv farkas keverék.
A Dunáról jötünk visszafelé, jóllakva, besörözve, kutyaúsztatástól csatakosan. A híd lábánál pórázra vettem a kutyám mert gyakran kint vannak a kecskék, nem akarnám hogy meghajtsa őket. Hát ezúttal nem a kecskék voltak kint hanem a négy kutya. Nekiestek az enyémnek, csípték a seggét, kapkodtak a nyaka felé, az meg szerencsétlen csak tekergett a pórázon, próbálta védeni magát, de a négy támadó mindegyik külön-külön is kétszer akkora mint ő, ráadásul loboncosak, a vastag szőr sokat felfog. Én meg a póráz másik végén, öt vicsorgó, csaholó kutya között, arra ügyeltem csak hogy el ne botoljak és hogy teli torokból üvöltsek, hátha kijön valaki a tanyából segíteni. Szívtam magam én is, még kutyaiskolában tanultam, hogy agresszív kutyánál jó, ha az ember felszívja magát, dülleszti a mellkasát, kihúzza magát, szóval 1-2 számmal nagyobbnak mutatja magát mint a valóságban. Bent persze nem hallottak a csetepatéból semmit. Csak utána láttam, hogy az őr egy szivattyúházban van, ahova a zúgástól semmilyen külső zaj nem hallatszik be. Szóval rángattama kutyámat, próbáltam hátrálni, tekintélyt parancsolni (hahaha) és legfőképpen kikerülni arról a területről amit a sajátjuknak éreznek, de akkor már a hátam mögött is voltak. A combomon és a fenekemen haraptak meg, a combomon csúnyábban. Amikor a kutyák végre lecsillapodtak, becsöngettem aba a kibaszott tanyába, hogy legalább az oltási igazolványokat elkérjem. Az őr hívta a tulajdonosokat (valahol nyaraltak), nyugtattak, hogy be vannak oltva a kutyák, menjek el nyugodtan orvoshoz, akkor hivatalból is bekérik tőlük az oltásit. Hittem is nekik, de addigra odaértek a rendőrök nyilván a barátnőm hívta ki őket, aki az egészet a hídról nézte végig. Ők is az oltásit kérték, a végén előkerült valahonnan valaki egy kulccsal, bementek, fél óra múlva hozták az összes oltási könyvet, van ott vagy tíz kutya, a legtöbb láncon. Mindegyik oltva volt, ebben mondjuk nem is kételkedtem, így szerencsére a veszettség elleni oltásokat megúszom. Hamarosan kiért egy mentő is, azok, akiket ismerek is, nagyon kellemes volt a seggem mutogatni nekik. Csúnya zúzott seb, de ott hálistennek nem járt át a kutyák foga, ruha is volt rajtam, meg egyébként is, olyan kemény seggem van, hogy még a kutyák foga is kicsorbul rajta :-)
Viccet férletéve, nagyon meg voltam rémülve, még csak most kezd csillapodni a remegésem. Ráadásul, még be kell mennem az ügyeletes kórházba, mert egy tetanusz azért kijár, a combomba bizony elég mélyen belemartak.
ez is csuda mókás, hogy kihívják a mentőt, aki csak részben tud ellátni, bár nem tudom, hogy a tetanusz alapfelszereltség-e egy mentőben. Bejódozták a combom, aláíratták a jegyzőkönyvet, hogy nem egezem bele az elszállításomba, a rendőrök is felvették a jegyzőkönyvet, mehettünk a dolgunk után - ami abból állt, hogy a híd másik végén ittam egy unikumot. Kicsit tán sok a jóból, de sokkot sokkal kell gyógyítani. Most pedig lezuhanyozok és megyek megszúratni magam.

6 Comments:

  • At 2:27 du., Anonymous Névtelen said…

    sajnálom a történetet, egy virtuális idegcsillapító unicumra én is meghívlak...
    Úgy tünik, a kutyák sem bírják a meleget: tegnap este a házam előtt esett neki egy kutyafalka egy német juhász típusú kutyának - és símán széttépték. Én meg takaríthattam szegény maradékot...Azóta megértem a postást, hogy nem hozza el a leveleimet. (nekem nincs kutyám, ez mind a szomszédoké, és én a XX. kerületben lakom, nem is Pest legszélén...)

     
  • At 5:03 du., Anonymous Névtelen said…

    huh, sajnálom :-(
    rpanni

     
  • At 5:36 du., Anonymous Névtelen said…

    Jajajaj, Ez tényleg megrázó történet. (Nem vicc, az.) Szegény.
    Gyűlölöm azokat a kutyatartókat, akik szabadjára engedik a kutyájukat ("úgyse jár erre senki", "nem ártanak ezek a légynek se", stb.)
    És mi az, hogy jugoszláv farkaskutya?
    kac

     
  • At 6:13 du., Anonymous Névtelen said…

    sajnálom:(

     
  • At 8:22 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    jugoszláv farkasölő : http://sarplaninac.uw.hu/
    Ezek keverék kutyák, csak ehhez hasonlítanak leginkább.
    Egyébként az egyszem kuvasz volt a "kezdeményező".
    Alapjáraton nem szoktak bántani senkit, a kecskenyájra vigyáztak, külön-külön szoktunk is velük találkozni. Most az volt a baj, hogy négyen voltak, hergelték egymást és ugye az én kutyám is ellenállt, nem adta meg magát. Az én blökim valami labrador keverék lehet, egyik őse tán rottveiler volt, vagy pittbull, mert nagyon széles homloka van és roppant kötött izomzata. Emberekkel labrador, de más élőlényekkel szemben a vadabb vére jön ki, szembeszáll bármekkora kutyával. Azt kell mondani, hogy baromi szerencsém volt, és talán kicsit a bátorságomnak is köszönhetem, hogy el tudtam őket ijeszteni. A barátnőm még mindig remeg ha csak az eszébe jut, hogy őt támadták volna meg. Igaz, ha ez történik, én nem a rendőrség után telefonálok, hanem próbáltam volna neki segíteni, de hát kinek mi jut először az eszébe. Én jártam a kutyámmal kiképzésre, egy-két dolog ragadt rám, sajnos nem elég.

     
  • At 8:32 du., Anonymous Névtelen said…

    Igazán örülök, hogy a helyzethez képest egész szerencsésen megúsztad. Sajnos a kutyatámadások esetében aszolút a kutyák belátásán múlik, hogy meddig mennek el, pláne, ha többen vannak. És való igaz, amilyen a gazda, olyan a kutyája is, és baromira tudok haragudni az olyan barmokra, akik tudják, hogy agresszív lehet a kutyájuk és mégsem tesznek semmit a megfékezésére.
    Amikor pedig jól beperelik őket - ptk károkozás, simán nyert ügy, a kutya gazdája felel a kuyta által okozott kárért - és itt sem esélyes, hogy mindent megtett ennek elkerülése érdekében akkor pedig jól megvannak sértődve, és maximum a kutya sínyli meg a dolgot.
    hannah

     

Megjegyzés küldése

<< Home