Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/07/29

:-) Szépjónapot!
Reggel korán felkeltem, pulykamellet előbb fél centi vékony szeletekre, aztán 4x4 centis négyzetekre vágtam. Hajszálvékony kolozsvári szalonnát és egy szép nagy kaliforniai paprikát is daraboltam hozzá, hasonló méretűre. Egy apró bébicukkinit fél centis szeletekre vágtam, két csinos kis főzőhagymát és két kemény paradicsomot pedig félbe. Ezeket a hozzávalókat felváltva hurkapácikára fűztem, megszórtam bazsalikommal, picit meghintettem sóval és lazán, nagyon lazán betekertem alufóliába. Diónyi kis krumplikat megmostam, azokat is egyenként becsomagoltam.
Kint a Duna parton tüzet raktunk és amikor leégett, a parázsba beletettük a formás kis csomagokat. Felváltva legyezgettük a tüzet, negyed óra alatt minden átsült. Közben -mivel a barátném névnapos és az is az ajándékához tartozott- megittunk egy-egy pikoló pezsgőt. Ő édes törleyt, én meg a szokásos kék cimkés hungáriát. Amikor kicsit hültek a batyuk kicsomagoltuk, a husikat és a zöldségeket lehúztuk a nyársról, köré raktuk a barna pötyösre sült, vajpuha krumplit és belaktunk mint a duda. Isteni lett a zöldséges nyárs, könnyű, zsírtalan, a hajszálvékony szalonnaszeletektől kapott egy kis sós-füstös aromát, a paradicsomtól pedig jó szaftos lett, abba lehetett belemártogatni a krumplit.
Desszertnek mindenféle barackokból (kajszi, őszi, mariska, kopasz) ettem egy-egyet.

Itthon hideg vízzel lemostam magamról a füstszagot és bakapcsoltam a klímát.

Most minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.

Van egy egész délutánom, hogy kipihenjem a hetet.

Más kívánságom nincs is, mint hogy

Addddd máááárrr, Uram az esőőőőőőőŐŐŐŐŐŐŐŐtttTTTTTTTTTT!!!!

Most pedig lefekszem aludni, mert a kedves Bartók Rádió van olyan idióta, hogy éjfél után öt perccel kezdi közvetíteni a Siegfridet. Basszus, ennyi ésszel meg egy veder vízzel nyugodtan elmehetnének ürgét önteni!!
Mert azt értem, hogy főműsoridőben inkább a debreceni Bartók kórusfesztivált közvetítik, persze, Bartók mégis a magyar kultúra része, meg egyébként is, a mi kórusaink énekelnek, tehát ez rendben van.
DEEEE!!!
ha már úgyis felvételről adják, akkor miért nem mondjuk vasárnap délután??
Miért kell nekem szombat éjféltől vasárnap reggel hatig virrasztanom, ha egy évben egyszer meg akarok hallgatni egy bayreuthi előadást??
No mindegy.
A délutáni alvás úgyis szépít :-)))