Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/09/19

Ja, és még valami:
nehogy azt higyje már valaki, hogy itt 17 év késéssel a vér nélküli rendszerváltás pótolja be az akkor elmulasztott lincseléseket!
Ugyan kérem!
Azóta saját frusztrációink, idegbajaink és elégedetlenségeink fejlődtek ki, nem beszélve a protein túladagolásban szenvedő izomagyúakról és az önjelölt prófétákról meg a turáni átkot kiheverni képtelenekről.
Ha 1989-ben akasztanak a pesti utcákon, most akkor sem történt volna másképp.

Azt pedig már meg sem kérdezem, hogy amikor tegnap délután nem láttam rendőrt sisak nélkül, akkor az éjjel hogy a büdös francban szenvedhetett rendőr életveszélyes koponyasérülést?? És hogy szedhettek szét a tüntetők egy rendőrségi vízágyút?
Merthogy az elmúlt 17 évben nem csak a frusztráció és a társadalmi rétegek közötti szakadék nőtt, de a dilettantizmus is.

Tényleg mindenki elmehet a büdös picsába - én is.

2 Comments:

  • At 1:24 du., Anonymous Névtelen said…

    Hát... lehet, hogy nem a legfontosabb, de a vízágyura vonatkozó kérdésedre tudom a pontos választ:

    Békeidőben (azaz mindig...)ez a vízágyú a készenléti rendőrségen pihen, a Kerepesi út és a Hungária krt sarkán. Én úgy 20 éve járok feléjük, azóta akcióban még nem láttam. Hogy teljesen ne rozsdásodjon szét a gép, gyakorlásképpen a készenlétiek a park virágainak locsolására szokták használni LECSÖKKENTETT VIZNYOMÁSSAL !!! Szerintem a gyakorlatlan rendőrök elfelejtették felemelni a víznyomást - mert egy "igazi" vízágyú úgy 50 méterről bizony lefekteti a földre azt, akit eltalál... ez rosszabb, mint egy telibekapott gyomorszájütés.

    Megint a szokásos történet: rosszul felszerelt, gyanutlan rendőrök, döntésképtelen vezetők, stb (Éjjel kettőig csak kb. 50 rendőr volt a TV székházban, igaz, a pajzsokat kiosztották. De az az ország nagy szerencséje, hogy mire a vidékről sebtében összeszedett rendőrök odaértek a székházhoz, a győztes tüntetők nagy része már önként, gyözelemittasan hazament. Mert az erősítést már minden védőfelszerelés nélkül zavarták a székházba, hogy vegye fel a harcot (nem túlzás!) a csőcselékkel. Ha a tüntetők nem unnak bele a játékba, itt emberhalál lett volna !!!

     
  • At 2:39 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Jézsom, wa, ezt köszönöm!
    Az eszem megáll, ekkora veszélynek kitenni azokat a szerencsétlen rendőröket!
    Azóta olvstam, hogy a sofőrök ráadásul beszorultak, csak a vakszerencse mentette meg őket az összeveréstől.
    Pár parancsnoknak most kéne nyugdíjba vonulni vagy a civil életre átnyergelni.

     

Megjegyzés küldése

<< Home