Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/09/19

Nnokérem, hát én kellemesen, tollpapalan alatt gömbölyödtem át az eseményeket. Vasárnapról hétfőre virradóra bezzeg hajnali kettőig gyötörtem magam Orosz Józseffel, ha bringám lett volna, még oda is megyek a Parlamenthez. Tegnap este aztán, megunván az egészet, este tízkor lefeküdtem aludni.
Hát ennyit az én történelmi idők iránti érzékenységemről.

Most mit mondjak?
Mondjam, hogy a képekből tisztán látszik, hogy a szokásos, főállású töntetők a béközéppel kiegészítve csinálták az egészet?
Ki a francot érdekel?
Egyébként is, többször leírtam már, hogy egy demokratikus ország együtt tud élni a saját szélsőségeseivel.
Mondjam, hogy egyre tisztábban látom az előre kidolgozott koreográfiát?
Önjelölt forradalmárok torzított hangú cédén figyelmeztetik az országot, hogy "Budapest lángolni fog...". Orbán kimegy Brüsszelbe, az mszp rájön, hogy a fidesz botrányt akar kirobbantani a "hazudtunk éjjel nappal, ezt elkúrtuk, de nagyon" című kazettából kimásolt egy perccel. Erre fogja magát és a nagyobb bajt megelőzendő ő maga szórja szét az egész beszédet. A beszéd hat, az emberek egy része (csekély része, ugyan ki a franc szeret 25 perces beszédeket hallgatni?) rádöbben, hogy Gyurcsány emberfeletti harcot vív nem csak a jobboldallal, hanem pártján, az mszp-n belül is. Elkényelmesedett, polgármesteri, képviselői, mittudom én milyen székükhöz kétségbeesetten kapaszkodó apparatcsikokat kell neki meggyőzni a reformok szükségességéről. Arról, hogy nem az a reform, ha másoktól követelnek változást, hanem az, ha maguk is átgondolják azt, amit eddig mondtak. Hogy le kéne szokni a költségvetés kozmetikázásáról (trükkök, amikről nektek nem is kell tudni) és hasonlók.
Az emberek másik része persze erősen szelektív hallású, őket könnyen fel lehet bégázni a "hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal" hívószóval. Basszus, mint az a kutya, amelyiket a "vajaszsömle!!" kifejezésre csibészeltettek! Meghallja a vezényszót, habzani kezd a szája, köd száll az agyára és tép szét mindent, ami elébe kerül.
Hát naná.
Ha van olyan idióta, aki bevállalja, hogy digitálisan eltorzított (tehát digtálisan visszatorzítható) hangon fenyegeti az országot, akkor naná, hogy van olyan idióta, aki bevállal egy kis könnygázt meg felgyújt pár autót. Meg ajtót, mert ahogy olvastam, olyan is volt.

Gyurcsány pár napon belül le fog mondani, azt pedig a jelenlegi koalíció nem fogja túlélni.
Jön majd az új Orbán kormány és néhány hónap alatt szépen megcsinálja azokat a reformokat, amikhez a Gyurcsány kormány nem volt elég erős; megszünteti a 65 éven felüliek ingyenes utazását, eltörli a 13. havi nyugdíjat, megnyirbálja, sőt tán meg is szünteti a családi pótlékot, az európában szokásos kábé 6-8 hónapra csökkent a gyes idejét, privatizálja az egészségügyet. Az oktatást viszont békén hagyja mert a társadalomnak nagyon is megfelel, ha a felső tízezer csemetéi az elit egyetemeken, a középosztály csemetéi a középszintű iskolákban tanulnak, a cigányok, a prolik és egyéb büdös, mosdatlan civilizálatlanok pedig maradnak a 8 általánosnál. Sőt, még annál se, elég azoknak a négy elemi is.
Végülis, jobb országokban ezt hívják politikai váltógazdálkodásnak.
Tömjük be a jónép száját kenyérrel, a XX. század óta ezt szociális juttatásnak hívják és szórakoztassuk cirkusszal - ezt akárhogy is hívhatjuk, nevezzük mondjuk parlamenti demokráciának. Az emberek kussolni fognak, senki nem megy majd tüntetni. Nem is mernének tünteni. A kisnyugdíjas egy mukk nélkül kifizeti majd a vizitdíjat (rövid habozás után, a biztonság okáért persze mellé teszi majd a bélelt boritékot is), a középosztálybeli csemete pedig észre sem veszi majd a tandíjat, hisz alacsonyabb lesz mint a havi mobilszámlája.
Szólni senki sem fog majd, hisz ők akarták, az az ő kormányuk lesz.
Az mszp majd kussol, az szdsz eltűnik a politikai süllyesztőben, Gyurcsány meg kibasszott jó könyveket fog írni a modern baloldalról.
Ami, legyünk őszinték, néhány év múlva fel fog támadni, mert mégiscsak demokráciában, vagy legalábbis valami affélében élünk, négy évenként szavazhatunk, így a jobboldali kormányt 3-4 ciklus múlva fel fogja váltani egy baloldali.
Így megy ez, fejlett nyugati demokráciákban legalábbis.
Közben persze ki fog alakulni egy új magyar elit .... de ezt már hagyjuk, nem érdekel, addigra nem leszek itt.

A helyzet az, hogy mindenki elmehet a büdös picsába.

1 Comments:

  • At 3:18 du., Anonymous Névtelen said…

    igen, menjen. oda...

     

Megjegyzés küldése

<< Home