Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/09/17

Nno, olvasgattam itt-ott.
Hát kérem, életemben először érzem nagyon határozottan, hogy Gyurcsánynak igaza van és hogy piszok szerencsénk van ezzel a pasival - hacsak nem ő maga szivárogtatta ki ezt a kazettát - de az már nagyon durva lenne:
".....A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib….ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani...."
vagy:
"......Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. ..."
sőt:
"....Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. ..."
és:
"....Kikerülni a konfliktusokat önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni, nem szabad. Semmihez nem ragaszkodom. Úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egy valami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni a …. Dehogy. Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom, nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennünk. Nem diktálom. Nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni és nem akarnak megállapodni, hogy gyerünk, a hétszázát neki. Ezt tartom a dolgomnak. És ha megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak...."
meg még:
"...Ez egy pár száz embernek, meg a családjának, meg az ismerősének a problémája a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani. ....."
és ez is:
".....Mi lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket. És nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a társadalom, a támogatásunkat. Aztán majd visszaszerezzük. Mert majd megértik. És el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát. Nem lett mindenkinek jobb? Igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester, mégis hány darab helyettese lesz. Fontos az is, tudom én, nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyébe. És mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk, mi. És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk. ...."
Ezt pedig csak most hittem el, hogy tényleg komolyan gondolja:
"......Csak azt tudom mondani, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát sem így, sem így. Tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról. ...Gyerekek!
Mit?
Kell még valamit mondanom, Ildikó?....."

4 Comments:

  • At 1:39 de., Anonymous Névtelen said…

    nos igen. valóban kísérteties a hasonlóság abban, ahogy a dolgokat látni tudjuk bírni. ez jó.
    mellesleg jegyzem meg, hogy ha belülről jött az ötlet hogy ezt most kell kiszivárogtatni, az se zavar. épp a tartalma miatt nem.

     
  • At 10:04 de., Anonymous Névtelen said…

    Nos, nem csak a sörízlésünk különbözik egy kicsit.

     
  • At 10:20 de., Anonymous Névtelen said…

    szerintem túl gyorsan reagált túl jól, ahhoz, hogy előkészítetlen lett volna, de én is inkább szeretném, hogy szerencsék legyen vele, mint azt, hogy megbukjanak... mert akkor bizony pillanatok alatt egy banánköztársaság szintjére süllyedne a Magyar Köztársaság külföldi megítélése...

     
  • At 10:54 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Ha csak a külföldi megitélésünk sülyled egy banánköztársaság szintjére, azt még el tudnám viselni. Az a baj, hogy belül is oda fogunk kerülni, ha itt a tomketek meg grespikek terítika vörös szőnyeget Orbán lába elé.
    Ami a megtervezettséget illeti, nos, nem tudom, ahhoz tán egy jobban fésült beszédet kellett volna piacra dobni. Ez ba 'hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal'
    ez nagoyn cinkes, kétesélyes, félreérthető. Nekem túl kockázatosnak tűnik.
    Aztán persze minden lehet, pont tegnap délután semmit nem hallgattam, net közelébe is csak éjjel 11 körül kerültem, nem ismerem a botrány menetrendjét, hogy mennyi idő telt el az egyes fázisok között.
    Nekem túl kockázatosnak tűnik egy ilyet direkt útjára útjára ereszteni, nem lehet előre tudni hogy nem bumeráng-e. Gyurcsány most már nem vállalná be, hgoy egy ilyenbe bukjon bele.
    Kaptárlakó, ahol ez a beszéd született, ott egy más pszichés helyzet volt mint most, amikor hallgatod. Ott a beszari, hatalomféltő, saját kis szemétdombjukat őrző képviselőket kellett felrázni - sokkterápiával, mert más eszöz már nem nagyon létezik.

     

Megjegyzés küldése

<< Home